Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bouygues schrijft rode cijfers

Bouygues schrijft rode cijfers
13 mei 2015 om 08:14

Bouygues heeft in het eerste kwartaal van 2015 een groter verlies geleden, maar handhaafde de outlook voor heel 2015. Dit meldde het Franse concern met activiteiten in onder meer wegenbouw, telecom en vastgoed.

 

In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het operationeel verlies uit op 194 miljoen euro tegenover een min van 178 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het nettoverlies steeg van 111 miljoen tot 145 miljoen euro.

 

Volgens Bouygues was het verlies grotendeels toe te schrijven aan seizoenseffecten bij de wegenbouwactiviteiten en nieuwe rapportagemethoden.

 

Het orderboek bij de bouwactiviteiten steeg bij contante wisselkoersen op jaarbasis met 5 procent naar 30,1 miljard euro. Sterkere internationale markten en gunstige wisselkoerseffecten deden zwakte in de Franse markt teniet.

 

De telecomafdeling zag het aantal gebruikers met 197.000 toenemen, waarbij met name het aantal gebruikers met een 4G-databundel sterk steeg. Desalniettemin liepen de inkomsten bij de gehele telecomtak met 2 procent terug.

 

Bouygues herhaalde de eerder afgegeven outlook waarin het bedrijf stelde te mikken op een terugkeer naar groei binnen alle divisies in 2016. In een uitdagend 2015 moet het bedrijfsresultaat stabiliseren, waarbij de kapitaalinvesteringen als gevolg van investeringen in het mobiele en vaste netwerk licht toenemen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.