Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: beurzen vertrekken hoger

Beursupdate: beurzen vertrekken hoger
9 apr 2015 om 09:21

De Amsterdamse beurzen zijn donderdag de handelsdag hoger begonnen. De AEX noteerde kort na de opening een half procent hoger op 499,48 punten. DE AMX dikte zelfs 0,7 procent aan.

 

Het gros van de hoofdfondsen kleurde vlak na opening in het groen, ook al bleef de koerswinst relatief bescheiden. Randstad ging aan kop met een plus van 1,7 procent, gevolgd door Wolters Kluwer met 1,5 procent. Philips stond 0,3 procent hoger nadat het fonds van de favorietenlijst van Morgan Stanley werd gehaald, omdat de verkoop van de lichtdivisie op korte termijn niet langer een aanjager voor de koers vormt.

 

ArcelorMittal was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 1,3 procent.

 

In de Midkap ging Fagron fier aan kop met een koerswinst van ruim 4 procent nadat de onderneming bekend maakte dat de omzet in het eerste kwartaal met bijna 30 procent steeg. Analist Jan de Kerpel van KBC Securities constateerde dat Fagron "een sterke groei heeft geboekt". IMCD profiteerde van een koopaanbeveling van ING en stond 3,5 procent hoger. Analist Quirijn Mulder denkt dat het bedrijf onder meer kan profiteren van het aantrekkende economische klimaat en de grotere vraag naar chemicaliën in het algemeen. Fugro sloot de rijen met een koersverlies van 1,3 procent.

 

Onder de kleinere fondsen ging Macintosh aan kop met een koerswinst van ruim 2 procent, terwijl Docdata 1,3 procent daalde.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.