Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Hulp voor noodlijdend Ballast Nedam

Update: Hulp voor noodlijdend Ballast Nedam
29 apr 2015 om 08:26

Ballast Nedam heeft een pakket maatregelen aangekondigd om de consequenties van de forse projectverliezen in de divisie Infrastructuur op te kunnen vangen. Dit meldde de bouwer woensdag voorbeurs.

 

De uitvoering moet leiden tot een verbeterde solvabiliteit en liquiditeit, aldus Ballast.

 

Zo kwam de bouwer in hoofdlijnen een aantal afspraken overeen wat betreft de financiering en een claimemissie van 20 miljoen euro. De financiering is op gebouwd uit diverse bankleningen samen met een overbruggingslening van Strukton en een syndicaat van banken bestaande uit ING Bank, Rabobank en Royal Bank of Scotland. In totaal komt dit neer op 83 miljoen euro.

 

Verder verstrekken Strukton en het bankensyndicaat ieder een overbruggingslening van 10 miljoen euro en wordt deze claimemissie ter waarde van 20 miljoen euro volledig gegarandeerd door Strukton en het bankensyndicaat. Deze opbrengsten worden aangewend voor de aflossing van het overbruggingskrediet.

 

Daarnaast wordt een gecommitteerde garantiefaciliteit van initieel 265 miljoen euro afgebouwd op basis van de afbouw van grote infraprojecten, waaronder de probleemprojecten A2 Maastricht en A15 Maasvlakte-Vaanplein.

 

Aansluitend sloot Ballast Nedam met partners Strukton en Strabag in het project A15 Maasvlakte-Vaanplein een intentieovereenkomst, waarbij Ballast het economische aandeel reduceert van 40 naar 10 procent. Strukton en Strabag krijgen elk een belang van 45 procent.

 

Voor het A2 project tekende Ballast met partner Strukton een intentieovereenkomst voor de overname van het aandeel van Ballast Nedam in de infrastructuuractiviteiten in het project. Het aandeel van Strukton in de vastgoedontwikkeling van het project A2 Maastricht gaat over naar Ballast Nedam.

 

Ook zal Ballast Nedam "actief" zijn belangen in grote infraprojecten terugbrengen, zoals de bouwer reeds aankondigde met intentieovereenkomsten voor de projecten A15 Maasvlakte-Vaanplein en A2 Maastricht. De bouwer wil hiermee het risicoprofiel verlagen.

 

Kort geleden stelde Ballast Nedam nog de publicatie van de jaarcijfers uit om onder meer de bankfinanciering rond te krijgen. Nu komt de bouwer op 30 april 2015 nabeurs met cijfers over 2014 naar buiten.

 

Ballast Nedam sloot dinsdag 12,7 procent lager op 2,05 euro.

 

Update: om extra informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.