Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterk kwartaal BinckBank

Beursblik: sterk kwartaal BinckBank
28 apr 2015 om 12:06

BinckBank heeft in het eerste kwartaal van 2015 over een breed front goed gepresteerd en herstelde daarmee van een moeilijk laatste kwartaal in 2014. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de online broker en vermogensbeheerder.

 

Volgens de analisten presteerde Binck zowel op het vlak van brokerage, als dat van vermogensbeheer sterk in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarbij nam de uitstroom van kapitaal bij Alex Vermogensbeheer af. Aan het eind van het vierde kwartaal bedroeg het beheerd vermogen nog 2,0 miljard euro. KBC Securities wees bovendien op het afgenomen risico dat teleurgestelde klanten rechtszaken aanspannen vanwege tegenvallende resultaten bij Alex.

 

De operationele omzet daalde, volgens de analistenconsensus samengesteld door de online broker zelf, in het eerste kwartaal op jaarbasis van 46,4 miljoen naar 45,3 miljoen euro. De rentebaten vielen terug van 7,5 miljoen naar 6,6 miljoen euro en de provisiebaten stegen nipt van 36,1 miljoen naar 36,2 miljoen euro. Volgens KBC Securities bleven de prijzen stabiel in het eerste kwartaal, wat erop wijst dat de komst van prijsvechter DeGiro als online broker nog geen verstorend effect heeft.

 

De nettowinst steeg op jaarbasis met 41 procent van 5,1 miljoen tot 8,1 miljoen euro. Rabobank rekent dankzij actievere klanten op een "goede" onderliggende winst in de eerste drie maanden van dit jaar voor Binck van 0,21 euro per aandeel, hetgeen gelijk is aan de consensus.

 

Het aantal retail transacties die de online broker in het eerste kwartaal verwerkte lag volgens de analisten met 2,52 miljoen stuks ruim boven de 2,4 miljoen transacties van een jaar eerder.

 

BinckBank had naar verwachting van de analisten aan het einde van het eerste kwartaal een kapitaalsurplus van 37,4 miljoen euro. Eind 2014 was dit nog 25,9 miljoen euro. Binck wilde het surplus bovenop de 200 miljoen euro, die de online broker toereikend acht om de risico’s af te dekken en groei op korte termijn te financieren, aanvankelijk uitkeren aan aandeelhouders. Bij de jaarcijfers besloot Binck evenwel de uitkering op de schorten. Op basis van een beoordeling van de bedrijfseconomische vooruitzichten, bepaalde Binck het "vooralsnog niet prudent over te gaan tot uitkering", hetgeen volgens de online broker in lijn was met de aanbeveling van de Europese Centrale Bank.

 

BinckBank maakt donderdag voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal bekend. Dinsdag noteerde het fonds op een rood Damrak 0,7 procent hoger op 9,08 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.