Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street begint week met verlies

Wall Street begint week met verlies
27 apr 2015 om 22:07

De Amerikaanse beurzen zijn maandag met een klein verlies aan de handelsweek begonnen, waarbij beleggers het moesten stellen met een vrijwel lege beursagenda en vooruit blikten naar de kwartaalcijfers van Apple nabeurs.

 

De S&P 500 index daalde 0,4 procent naar 2.108,92 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 18.037,70 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent in het rood op 5.060,25 punten.

 

Het enige agendapunt van de dag betrof de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in april uit op 57,8. In maart noteerde de index nog op 59,2. Volgens hoofdeconoom Chris Williamson van Markit Economics is er in de Amerikaanse dienstensector sprake van een sterke groei, en bevestigt dit dat de economie in goede gezondheid verkeert aan het begin van het tweede kwartaal.

 

Nabeurs zijn de blikken van beleggers evenwel gericht op de kwartaalprestaties van Apple. Het technologiebedrijf presenteert de resultaten over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar. Apple noteerde richting het sluiten van de markt 1,7 procent hoger.

 

Burger King Worldwide presenteerde eerder vandaag al de resultaten over het afgelopen kwartaal. De vergelijkbare omzet bij Burger King nam met 4,6 procent toe, tegen een groei van 5,3 procent bij Tim Hortons. Onder de streep restte een nettowinst van 0,18 dollar per aandeel tegenover 0,13 dollar in dezelfde periode vorig jaar. Beleggers reageerde opgetogen met een koerswinst van 17,0 procent.

 

Applied Materials sloot 8,5 procent in het rood nadat de fusie met Tokyo Electron niet door ging. Het loslaten van de plannen volgt nadat de Amerikaanse toezichthouder bepaalde dat na de fusie te weinig concurrentie overblijft. Applied Materials en Tokyo Electron concludeerden vervolgens dat er te weinig uitzicht is om de fusie daadwerkelijk af te ronden en besloten het proces stop te zetten.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde 0,1 procent hoger op 1,0887. Een juni-future voor een vat West Texas Intermediate werd 0,5 procent goedkoper op 56,85 dollar. Een vat Brent-olie daalde 0,9 procent in waarde op 64,72 dollar.

 

Goud en zilver noteerden evenwel stevig in het groen met winsten van respectievelijk 2,3 en 4,6 procent.

 

Voor dinsdag staan een fors aantal kwartaalcijfers op de rol, met onder meer Ford Motor Company, Merck & Co. en UPS. Woensdag opent navigatiebedrijf Garmin samen met creditcardbedrijf MasterCard de boeken, terwijl Visa en oliebedrijven Exxon Mobil en ConocoPhilips op donderdag volgen. Chevron sluit de week vrijdag af met de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

 

Naast de bedrijfsresultaten volgen komende week de economische groeiramingen over het eerste kwartaal in de Verenigde Staten. Ook komen nieuwe cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen naar buiten, samen met de inkoopmanagersindex voor de industriesector.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.