Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koningsdag ook gevierd op Damrak

Koningsdag ook gevierd op Damrak
27 apr 2015 om 17:53

Het Damrak heeft Koningsdag met een keurige plus afgesloten. De AEX won één procent op 509,24 punten, maar bleef daarmee wel achter op de omringende beurzen.

 

Aanleiding voor de koerswinsten was volgens analisten van KBC dat Griekenland een wijziging heeft aangebracht in het team dat met de Trojka onderhandelt over financiële hulp in ruil voor hervormingen. Minister van Financiën Yanis Varoufakis, die volgens KBC geldt als een ‘hardliner’, krijgt een minder prominente plek in het Griekse onderhandelingsteam na zijn fel bekritiseerde optreden afgelopen week tijdens de top van de Eurogroep in Riga.

 

"Griekenland komt snel zonder middelen te zitten en de Eurogroep verliest in hoog tempo het geduld", aldus KBC.

 

Beleggers moesten het verder stellen zonder veel impulsen. Dit is evenwel niet het geval in de rest van de week, als er een brij aan bedrijfscijfers, macrodata en het rentebesluit van de Federal Reserve op de rol staan.

 

Stijgers en dalers

In de AEX was ArcelorMittal opnieuw koploper, net als vrijdag, met een dagwinst van 3,4 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op de recente prijsontwikkeling van ijzererts, die gunstig uitpakt voor ArcelorMittal. Ook ING Groep en ASML hadden de wind in de rug met dagwinsten van respectievelijk 2,4 en 2,2 procent.

 

Het kleine groepje dalers werd aangevoerd door NN Group met een verlies van 0,4 procent, op de voet gevolgd door Ahold en Reed Elsevier met koersverliezen van elk 0,3 procent.

 

In de AMX was Galapagos de uitblinker met een dagwinst van 14,5 procent op 36,65 euro nadat UBS het koersdoel voor het biotechbedrijf stevig verhoogde naar 40,00 euro. De goede resultaten die Galapagos behaalde met een studie naar filgotinib, een behandeling voor reumatoïde artritis, waren hiertoe de aanleiding voor de Zwitserse zakenbank.

 

Ook SBM Offshore deed het goed met een stijging van 3,2 procent. De grootste daler in de AMX was Imtech met een verlies van 0,9 procent. IMCD verloor 0,7 procent.

 

In de AScX was het opnieuw Ballast Nedam dat rake klappen opliep met een koersdaling van 6,5 procent. Vrijdag ging de bouwer ook al onderuit nadat het opnieuw de jaarcijfers uitstelde, aangezien de gesprekken over de financiering van de onderneming meer tijd kosten dan voorzien.

 

Wessanen was met een dagwinst van 5,1 procent de grootste stijger na een koersdoelverhoging door KBC Securities. De Belgische broker verhoogde het koersdoel met 0,50 euro naar 8,00 euro na de "geruststellende" woorden van het natuurvoedingsbedrijf tijdens de toelichting op de laatste kwartaalcijfers. KBC verhoogde de winsttaxatie voor Wessanen voor dit jaar en volgend jaar met circa 7 procent.

 

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 0,3 procent in het groen op 18.137,90 punten. De breder samengestelde S&P500 index won 0,2 procent, net als techbeurs Nasdaq.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.