Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Philips boekte kleine winst

Beursblik: Philips boekte kleine winst
27 apr 2015 om 13:47

Philips heeft de omzet in het eerste kwartaal flink zien stijgen, maar de winst juist zien teruglopen. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van het concern.

 

In het eerste kwartaal boekte Philips naar verwachting van de analisten een omzet van 5.082 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam vermoedelijk uit op 175 miljoen euro en aangepast bedroeg het bedrijfsresultaat 340 miljoen euro. Het nettoresultaat was met 6 miljoen euro nog nipt positief.

 

Analisten van ING menen dat de consensus te voorzichtig is. Zij mikken op een omzet van 5.289 miljoen euro, met een aangepast bedrijfsresultaat van 355 miljoen euro en een nettowinst van 20 miljoen euro. ING stelde daarbij dat Philips wel eens een einde kon maken aan een teleurstellende reeks waarin de kwartaalcijfers steeds lager uitvielen dan de consensus.

 

In het eerste kwartaal van 2014 kwam de omzet uit op 4.692 miljoen euro en het bedrijfsresultaat, exclusief reorganisatie- en overnamekosten, op 304 miljoen euro met een nettowinst van 137 miljoen euro.

 

Begin 2015 stelde Philips de verwachtingen al neerwaarts bij vanwege de macro-economische vooruitzichten en aanhoudende volatiliteit in een aantal eindmarkten. Daarnaast zullen volgens het concern ook in 2015 en 2016 incidentele kosten vanwege onder meer herstructureringen en het afstoten van activiteiten van invloed zijn op de resultaatontwikkeling. Philips stelde een procentpunt achter te liggen op de doelstellingen voor 2016.

 

Dinsdag voorbeurs publiceert Philips de cijfers over het eerste kwartaal. Maandagmiddag noteerde het fonds op een groen Damrak 1,2 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.