Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent licht in het groen

AEX opent licht in het groen
27 apr 2015 om 08:01

De Amsterdamse beurs zal naar verwachting vlak tot licht hogre openen op Koningsdag. Futures op de AEX noteerden krap een uur voor opening bijna 0,1 procent hoger nadat Wall Street vrijdag in het groen sloot en de Aziatische beurzen vanochtend een gemengd beeld lieten zien.

 

Veel handelaren zullen vandaag vanwege de viering van Koningsdag van kantoor wegblijven. Daarbij is ook de beursagenda vrijwel leeg voor vandaag, waardoor het een rustige dag belooft te worden op het Damrak.

 

Daarbij zullen een aantal fondsen vandaag ex-dividend noteren, zoals bierbrouwer Heineken.

 

Voor vanmiddag staat de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector op de rol en nabeurs volgen de cijfers van Apple.

 

Na de rustige start van vandaag volgen op dinsdag in Nederland de resultaten van Philips en TNT Express, op woensdag vervolgd door DSM en Fugro. Donderdag wacht ‘D-Day’ met onder meer de cijfers van Air France-KLM, BinckBank, Gemalto, KPN, Randstad, Royal Dutch Shell en USG People. Vrijdag houden de beurzen de deuren gesloten vanwege 1 mei, de Dag van de Arbeid.

 

Vertrouwen

De Nederlandse particuliere belegger is volgens de ING BeleggersBarometer nog altijd optimistisch gestemd. De Barometer steeg van 145 in maart naar 148 in april, waarmee de hoogste stand in bijna acht jaar tijd werd bereikt.

 

"Met een stand van 148 punten zijn de optimistische beleggers duidelijk in de meerderheid", zo concludeerde ING, dat er op wees dat maar liefst 77 procent van de particuliere beleggers de afgelopen zes maanden een positief rendement behaalde.

 

De hoge beurskoersen hebben volgens ING 37 procent van de beleggers wel enigszins verontrust, maar dit leidde slechts tot beperkte winstnemingen.

 

ING zelf is ook nog altijd optimistisch gestemd vanwege "een bescheiden maar duurzaam economisch herstel en soepel monetair beleid".

 

Grieks drama

Ook de komende dagen zal Griekenland weer in de belangstelling staan. Dit weekend waren er geruchten dat de Griekse minister Yanis Varoufakis van Financiën steeds minder steun heeft en dreigt te worden vervangen. Volgens diverse media had de bewindsman zich slecht voorbereid voor de laatste top in Riga met de Eurogroep.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.117,70 punten en de Dow Jones index eindigde 0,1 procent hoger op 18.080,14 punten. De Nasdaq tekende voor de grootste winst met 0,7 procent op 5.092,08 punten, gedreven door forse winsten voor onder meer Google en Microsoft.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.