Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Arcadis ziet omzet en winst stijgen

Beursblik: Arcadis ziet omzet en winst stijgen
22 apr 2015 om 13:59

Arcadis heeft in de eerste drie maanden van 2015 de omzet zien stijgen, zowel door overnames als autonoom. Dit bleek woensdag uit een rondgang langs analisten door ABM Financial News.

 

De analisten mikken gemiddeld op een autonome groei van 2 tot 3 procent, nadat volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers de groei in 2014 uitkwam op een "teleurstellende" 1 procent. Behalve autonoom profiteerde Arcadis volgens de marktvorsers ook van de overnames van Hyder en Callison en wisselkoerseffecten.

 

Analisten van Rabobank lieten weten te verwachten dat het operationele resultaat, mede als gevolg van de overnames, afgelopen kwartaal steeg van 44,2 miljoen naar 63,4 miljoen.

 

Bij de laatste jaarcijfers gaf Arcadis reeds aan voor heel 2015 te rekenen op een significante stijging van de omzet en winst. Het adviesbureau verwacht daarbij een sterke groei in de divisies Infrastructuur en Buildings. Bij de Environmental divisie wordt gerekend op een lage groei.

 

Verder zal er ook aandacht zijn voor de post debiteuren van Arcadis. Volgens Het Financieele Dagblad zou deze door de overnames zijn opgelopen tot meer dan 1 miljard euro en maken analisten zich daarover zorgen. Gevolg van de hoge debiteurenpost is dat ook het werkkapitaal van het advies- en ingenieursbureau oploopt en als percentage van de omzet afstevent op 20 procent, het hoogste niveau in meer dan een decennium.

 

Op een vrijwel onveranderd Damrak noteerde Arcadis woensdag halverwege de handelsdag 0,8 procent procent lager op 30,62 euro. Het adviesbureau maakt de cijfers over het eerste kwartaal donderdag voorbeurs bekend.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.