Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting groen slot

Wall Street richting groen slot
20 apr 2015 om 21:33

De Amerikaanse beurzen stevenen af op een positieve start van de week nadat de beurzen vrijdag nog diep in het rood sloten en de Chinese centrale bank nieuwe stimuleringen lanceerde.

 

De S&P 500 index noteerde 1,0 procent hoger op 2.102,25 punten. De Dow Jones index steeg 1,3 procent naar 18.050,31 punten en de Nasdaq dikte 1,4 procent aan en steeg daarmee naar 4.998,45 punten.

 

Vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB concludeerde eerder vandaag dat de financiële markten opleefden nadat de Chinese centrale bank "onverwacht" besloot de reservevereisten te verlagen in een poging de Chinese economische groei aan te jagen. Daarnaast sprak Westerterp ook van een herstel na een "gitzwarte vrijdag", toen onder meer de toonaangevende S&P 500 een verlies van 1,1 procent liet optekenen.

 

Chinese banken hoeven minder reserves aan te houden, waardoor er meer liquiditeit in de economie moet stromen. Persbureau Bloomberg berekende dat de Chinese banken door de maatregel 1,2 biljoen yuan extra kunnen uitlenen, omgerekend circa 179 miljard euro.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde 0,7 procent lager op 1,0736. Een juni-future voor een vat West Texas Intermediate werd 0,7 procent duurder op 57,71 dollar. Een vat Brent-olie werd 0,2 procent lager verhandeld op 63,33 dollar.

 

Amerikaanse beleggers moesten het op enkele bedrijfscijfers na doen met een vrijwel lege beursagenda. De Chicago Fed index daalde van 0,18 procent negatief in februari naar 0,42 negatief eind maart. In januari stond de index nog op 0,10 procent negatief.

 

Op de bedrijfskalender pronkten vandaag de kwartaalresultaten van Halliburton en Morgan Stanley, welke een positief ontvangst kregen. Morgan Stanley schreef 0,6 procent bij nadat het de nettowinst in het afgelopen kwartaal op jaarbasis zag stijgen van 1,5 miljard naar 2,4 miljard dollar, onder meer dankzij een belastingmeevaller. De omzet steeg van 9,0 miljard naar 9,9 miljard dollar. CEO James Gorman van de zakenbank sprak van het beste kwartaal in vele jaren, waar vrijwel alle activiteiten van de bank aan bijdroegen.

 

Halliburton pluste 2,6 procent, maar schreef over het afgelopen kwartaal een verlies van 643 miljoen dollar tegenover een winst van 622 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Onder meer afboekingen ter waarde van 823 miljoen dollar op onder meer bezittingen en voorraden drukten op de winst van de oliedienstverlener, vanwege de negatieve impact van de lagere olieprijs op de sector. De omzet liep terug op jaarbasis van 7,3 miljard naar krap 7,1 miljard dollar.

 

Ook speelgoedfabrikant Hasbro (+12,4%) opende voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal, wat CEO Brian Golden betitelde als een goede start van 2015. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 679 miljoen naar 714 miljoen dollar. Exclusief wisselkoerseffecten steeg de omzet met liefst 14 procent. De nettowinst daalde in de eerste drie maanden van dit jaar evenwel van 32 miljoen naar 27 miljoen dollar, waarbij de resultaten vorig jaar nog werden gestuwd door belastingmeevallers.

 

Nabeurs opent Big Blue IBM nog de boeken over het eerste kwartaal, later in de week gevolgd door andere technologiebedrijven als Yahoo!, Facebook, Amazon.com en Microsoft. Ook Coca-Cola Company, McDonald’s Corporation, Procter & Gamble en Verizon publiceren de resultaten over het afgelopen kwartaal deze week.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.