Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Petrobras trekt miljarden aan

Petrobras trekt miljarden aan
18 apr 2015 om 12:02

Petrobras heeft met nieuwe leningen en een leasecontract ruim 6,1 miljard dollar opgehaald om aan de betalingsverplichtingen van dit jaar te kunnen blijven voldoen. Dit meldde het Braziliaanse staatsoliebedrijf vrijdagavond.

 

"Deze maatregelen samen met eerder dit jaar genomen maatregelen dekken de financiële verplichtingen voor 2015", aldus Petrobras.

 

Een viertal Braziliaanse banken schoten Petrobras te hulp met kredieten ter waarde van 3,1 miljard dollar. Petrobas kwam verder tot een akkoord met Standard Chartered over de verkoop van olieplatformen ter waarde van 3 miljard dollar, om deze vervolgens terug te leasen.

 

De staatsoliemaatschappij ondervindt grote problemen met het financieren van alle investeringen. Op dit moment is de oliereus lijdend voorwerp in een omvangrijk onderzoek naar corruptie. Het Nederlandse SBM Offshore is een van de bedrijven die in Brazilië wordt onderzocht op het betalen van smeergeld aan medewerkers van Petrobras in ruil voor opdrachten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.