Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent hoger

Damrak opent hoger
10 apr 2015 om 08:26

De Amsterdamse beurs gaat op de laatste handelsdag van de week met winst van start. Futures op de AEX wezen ruim een half uur voor de start van de handel op een stijging van krap een half procent.

 

Vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers wees de hogere openingsindicatie toe aan de winsten op Wall Street en op de Aziatische beurzen. Ook het lichte herstel van de olieprijs droeg volgens Smit bij aan het positieve sentiment.

 

Smit wees verder op de betaling donderdag van Griekenland aan het Internationaal Monetair Fonds. Daarmee werd de deadline gered en kunnen de Grieken op weg naar de volgende, aldus de vermogensbeheerder.

 

De beursagenda voor vandaag is vrijwel leeg. Voorbeurs werd al bekend dat de Chinese inflatie in maart onveranderd op 1,4 procent stond en dat de producentenprijzen afgelopen maand met maar liefst 4,6 procent daalden.

 

In Nederland staat vanochtend de industriële productie nog op de rol en uit Amerika komen de importprijzen. Verder publiceert Groothandelsgebouwen nabeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

 

Bedrijfsnieuws

Verschillende bedrijven haalden vers kapitaal op, of hebben plannen dit te doen. ArcelorMittal haalde 900 miljoen euro op met de uitgifte van obligaties onder het European Medium Term Note programma en Unibail-Rodamco haalde 1,5 miljard euro op met de plaatsing van diverse obligaties. ING wil voor 2,25 miljard dollar aan eeuwigdurende converteerbare obligaties uitgeven om zo de eigen financiële basis versterken.

 

Corbion meldde voorbeurs de melkzuuractiviteiten van het Amerikaanse Archer Daniels Midland te hebben overgenomen tegen een onbekend bedrag. ING haalde Corbion vandaag van de favorietenlijst vanwege de sterke koersrally dit jaar. De plek van Corbion werd ingenomen door GrandVision . Beide fondsen zijn volgens ING koopwaardig. Dit geldt ook voor Euronext , waarvoor ING het koersdoel verhoogde van 35,00 naar 46,30 euro.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index won donderdag 0,3 procent op 17.958,73 punten. De S&P500 index dikte 0,5 procent en eindigde op 2.091,18 punten en techbeurs Nasdaq steeg eveneens 0,5 procent naar 4.974,56 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.