Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street start nieuwe maand licht lager

Wall Street start nieuwe maand licht lager
1 apr 2015 om 14:57

De Amerikaanse beurzen starten de nieuwe handelsmaand vermoedelijk in het rood. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden circa een half uur voor het starten van de handel 0,4 procent lager.

 

In aanloop naar de opening bleek dat er in maart 189.000 banen bijkwamen. Daarmee lag de groei opnieuw lager dan een maand eerder. Een tegenvaller volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Het zag er niet goed uit".

 

Vrijdag volgt het officiële Amerikaanse banenrapport, als de internationale beurzen gesloten zijn in verband met Goede Vrijdag.

 

Marey rekent vrijdag op een groei van 209.000. "Aanmerkelijk slechter dan vorige maand", toen dit nog 295.000 was. Wel merkte de marktanalist van Rabobank op dat de afgelopen maanden het officiële cijfer steeds positief verrast, kijkend naar onder meer het rapport van ADP en andere arbeidsindicatoren.

 

Vanochtend werd er in Europa een stroom aan inkoopmanagersindexen bekendgemaakt. Deze zorgden ervoor dat de Europeze beurzen hun ochtendverliezen wegwerkten en inmiddels gemiddeld een procent in de plus staan.

 

Net als in Europa staan ook in de Verenigde Staten de inkoopmanagersindexen voor de industrie op de rol. Verder volgen vanmiddag onder meer de autoverkopen in maart en de wekelijkse olievoorraden.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde op 1,0772. Goud en zilver wonnen, terwijl de olieprijzen ook wat opveerden. De mei-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,3 procent op 47,74 dollar. Een vat Brent deed 55,51 dollar.

 

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag met verlies rondom het laagste punt van de handelsdag. De Dow Jones index verloor 1,1 procent op 17.776,12 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 0,9 procent inleverde op 2.067,89 punten. Techbeurs Nasdaq verloor eveneens 0,9 procent op 4.900,88 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.