Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Galapagos

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Galapagos
9 mrt 2015 om 11:40

UBS heeft het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 23,00 naar 25,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek maandag uit een bedrijfsrapport van de Zwitserse zakenbank.

 

Analist Guillaume van Renterghem verhoogde het koersdoel op basis van de outlook voor 2015 in combinatie met positieve wisselkoerseffecten. Galapagos liet zich bij de presentatie van de jaarcijfers niet concreet uit over de verwachte resultaten voor 2015, maar gaf wel aan dat het verwacht aanzienlijke voortgang te boeken met zowel de gepatenteerde als de niet-gepatenteerde onderzoeksprogramma’s.

 

Daarnaast liet het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf weten te mikken op een zogenoemde cash burn van 110 miljoen tot 130 miljoen euro. Exclusief succesbetalingen en eventuele licentie inkomsten van 200 miljoen dollar van partner AbbVie voor filgotinib verwacht Galapagos voldoende kasreserves te hebben tot eind 2016.

 

Volgens UBS lag de omzet in 2014 circa 10 procent lager dan de consensus, maar kwamen het operationele verlies en het nettoverlies boven de marktverwachtingen uit doordat de operationele kosten maar liefst 20 procent lager bleken dan analisten hadden voorzien.

 

De Zwitserse zakenbank ziet het reumamedicijn Filgotnib als de belangrijkte aanjager van de resultaten van Galapagos.

 

Op een rood Damrak noteerde Galapagos maandagochtend 2,2 procent lager op 19,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.