Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street met verlies gesloten

Wall Street met verlies gesloten
31 mrt 2015 om 22:08

Wall Street is met verlies gesloten rondom het laagste punt van de dag. De Dow Jones index verloor 1,1 procent op 17.776,12 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 0,9 procent inleverde op 2.067,89 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,9 procent op 4.900,88 punten. Daarmee waren de verliezen in lijn met die op de Europese handelsvloeren.

 

Een meevaller vandaag was een stijging van het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart, waardoor Wall Street aanvankelijk opveerde. De markt rekende volgens zakenbank KBC op een onveranderd consumentenvertrouwen.

 

Tegenover de stijging van het consumentenvertrouwen stond evenwel dat de huizenprijzen in de grootste twintig Amerikaanse steden een pas op de plaats maakten in januari. Verder steeg de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago met 0,5 punten naar een stand van 46,3 punten, maar dit was nog altijd flink minder dan de stijging naar 51,7 punten waarop de markt volgens KBC rekende.

 

De euro/dollar werd dinsdag 0,7 procent lager verhandeld op 1,0753. Griekenland bleef voor onzekerheid zorgen door het uitblijven van een akkoord met haar geldschieters.

 

Olie werd meer dan 2 procent goedkoper. Een mei-future op een vat West Texas Intermediate deed 47,53 dollar. De markt is in afwachting wat de onderhandelingen met Iran opleveren.

 

Voor morgen zijn de ogen vooral gericht op de ontwikkeling van de Amerikaanse industrie en het banenrapport van ADP, dat een voorbode vormt voor het officiële rapport van vrijdag, wanneer de internationale beurzen gesloten zijn in verband met Goede Vrijdag.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.