Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vermoedelijk rode opening Wall Street

Vermoedelijk rode opening Wall Street
31 mrt 2015 om 12:54

Wall Street is na de fors hogere sluiting op maandag op weg naar een lagere opening op dinsdag. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden rond de klok van één uur circa een half procent in het rood.

 

Hoofdeconoom Joost van Leenders van Multi Asset Solutions van BNP Paribas Van Leenders ziet op termijn ruimte voor correcties. De econoom gaf aan dat de verwachtingen voor de resultaten van Amerikaanse bedrijven in aanloop naar het cijferseizoen veelal neerwaarts worden bijgesteld. Daarnaast denkt Van Leenders dat veel partijen zoeken naar een geschikt moment om winst te nemen.

 

Het muntpaar euro/dollar zakte bijna een procent in waarde naar 1,0740. De olieprijs stond wederom onder druk en werd gemiddeld bijna twee procent lager verhandeld. Een april-future op een vat West Texas Intermediate daalde ruim 2,5 procent naar 47,41 dollar.

 

In Europa staan de seinen ook licht in het rood na de nodige macro-economische cijfers. Zo daalde de werkloosheid in zowel Duitsland als de eurozone. Verder was er deze maand nog altijd sprake van deflatie in de eurozone, maar de prijzen daalden nog slechts met 0,1 procent. De Duitse detailhandelsverkopen stegen afgelopen maand flink op jaarbasis en de Britse economie groeide in het laatste kwartaal van 2014 iets harder dan aanvankelijk aangenomen.

 

De beursagenda is dinsdagmiddag mager gevuld. De Case-Shiller huizenprijzen staan op de rol, samen met het consumentenvertrouwen gemeten door The Conference Board en de inkoopmanagersindex uit Chicago. Later deze week, op vrijdag wanneer Wall Street in verband met Goede Vrijdag gesloten is, volgt het belangrijke Amerikaanse banenrapport.

 

Slotstanden

 

De Amerikaanse beurzen sloten maandag stevig in het groen. De S&P 500 index steeg 1,2 procent naar 2.086,24 punten, de Dow Jones index won 1,5 procent op 17.976,31 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 4.947,44 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.