Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak vlak van start

Damrak vlak van start
31 mrt 2015 om 08:31

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag neutraal van start na de stevige winsten op maandag. Wall Street sloot maandagavond overtuigend hoger, terwijl de uitslagen in Azië vanochtend beperkt zijn. Philips maakte daarnaast voorbeurs de verkoop van een groot belang in zijn divisie voor led- en autoverlichting bekend.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de start van de handel op een neutrale opening. Maandag won de hoofdgraadmeter van het Damrak nog 1,8 procent op 494,69 punten.

De Amerikaanse beurzen sloten maandag ook stevig in het groen op een nieuwsluwe dag. Brent-olie noteerde gisteren 0,3 procent lager op 56,24 euro en de euro/dollar verloor 0,7 procent op 1,0814.

Analisten van zakenbank Nomura verklaarden de stijging op Wall Street onder meer door te wijzen op koopjesjagers, die gelokt werden door de koersverliezen in de voorafgaande handelsweek.

Vanochtend bleken de Duitse detailhandelsverkopen in februari gecorrigeerd voor inflatie met 3,6 procent op jaarbasis te zijn gestegen en in de eerste twee maanden van 2015 zelfs met 4,3 procent. Op maandbasis namen de detailhandelsverkopen in februari evenwel af met 0,5 procent.

 
Chinese stimuleringsmaatregelen

De Aziatische beurzen zijn de afgelopen handelsdagen in de ban van Chinese stimuleringsmaatregelen om de economie aan te jagen. Maandag verlaagde de centrale bank de aanbetalingseisen voor het aanschaffen van een tweede huis en beleggers rekenen op nog meer maatregelen. Na forse stijgingen op maandag, onder meer ingegeven door vastgoedfondsen, stegen de Chinese beurzen vanochtend enkele tienden van een procent. De Japanse Nikkei index deed daarentegen met een half procent een stapje terug.

Agenda

Beleggers in Europa krijgen in de loop van de ochtend cijfers over de werkloosheid en de inflatie in de eurozone te verwerken. In Amerika staan daarnaast onder meer de Case Shiller Huizenprijzenindex en het consumentenvertrouwen geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Philips verkocht een belang van iets meer dan 80 procent in de activiteiten op het vlak van led- en autoverlichting verkocht aan een consortium onder leiding van GO Scale Capital. Met de verkoop worden de activiteiten, die verder gaan onder de naam Lumileds, gewaardeerd op 3,3 miljard dollar, omgerekend iets meer dan 3 miljard euro. Daarmee bedong Philips volgens Rabobank een hogere prijs dan verwacht.

Vastned verwierf diverse panden in de binnenstad van Antwerpen, deels via de Belgische tak Vastned Retail Belgium. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds dinsdag voorbeurs.

ING verhoogde het koersdoel voor Unilever van 38,50 euro naar 39,50 euro en liet daarbij het Houden advies onveranderd. De lichte koersdoelverhoging werd voornamelijk ingegeven door aanhoudende gunstige wisselkoerseffecten.

Inverko bereikte maandag overeenstemming met ABN AMRO over een aanpassing van de kredietlijnen en sloot met een externe financier een akkoord over versterking van het werkkapitaal. De externe investeerder zal tot eind 2016 maximaal 3 miljoen euro investeren in het aandelenkapitaal van Inverko.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg maandag 1,2 procent naar 2.086,24 punten, de Dow Jones index won 1,5 procent op 17.976,31 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 4.947,44 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.