Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige winsten op Damrak

Stevige winsten op Damrak
30 mrt 2015 om 17:58

De Amsterdamse beurs is met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen nadat afgelopen week nog bijna 3 procent prijs werd gegeven. De AEX won 1,8 procent op 494,69 punten, waarmee het Damrak het beter deed dan de omringende beurzen.

 

Analisten van KBC wezen op de berichtgeving uit China dat de centrale bank klaar zou staan met nieuwe stimuleringen om de economie aan te jagen. Topman Zhou Xiaochuan van de People’s Bank of China liet volgens persbureau Bloomberg tijdens een conferentie weten dat de vertraging van de groei iets te ver is doorgeschoten. Aanpassingen van de rente of kwantitatieve maatregelen zouden dit kunnen opvangen.

 

Verder was het macro-economisch nieuws vandaag overwegend positief. De inflatie in Duitsland bleek in maart opgelopen en het economisch sentiment in de eurozone trok aan.

 

In Amerika bleek de huizenmarkt opnieuw een stap voorwaarts te hebben gezet en namen de inkomens van Amerikanen weer toe. Ook gaven Amerikanen licht meer uit.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden, met uitzondering van Vopak dat een minieme 0,3 procent inleverde, alle fondsen hoger verhandeld. Koplopers waren AkzoNobel, Gemalto en Randstad met dagwinsten van ruim 3 procent.

 

In de AMX ook vrijwel alleen maar stijgers. Galapagos won 8,5 procent en deed daarmee de beste zaken, gevolgd door Imtech met 6,2 procent. Voor Galapagos ontbrak nieuws, maar Imtech liet weten dichtbij een grote opdracht van netwerkbedrijf Alliander te zijn.

 

De enige daler in de Midkap was Wereldhave met een verlies van 0,2 procent.

 

Bij de kleinere fondsen ging Ordina aan de leiding met een koerswinst van 8,5 procent. Grootaandeelhouder Mont Cervin trok een enquêteverzoek bij de Ondernemingskamer in Amsterdam in.

 

Andere fondsen die het goed deden, waren Heijmans met 4,2 procent, Kendrion met 5,1 procent en Yatra met een stijging van 5,8 procent.

 

De grootste daler in de AScX was Macintosh Retail Group met een verlies van 0,9 procent. Value8 werd 0,7 procent minder waard en Ballast Nedam en Telegraaf Media Groep leverden elk 0,3 procent in.

 

Onder de lokaal genoteerde fondsen viel de koersstijging van Groothandelsgebouwen op. Het vastgoedfonds werd 17,4 procent meer waard nadat het voorbeurs meldde een niet-bindend indicatief overnamebod te hebben ontvangen op het Groot Handelsgebouw van "een gegoede marktpartij". De hoogte van het bod zou rond de ultimo 2014 vastgestelde getaxeerde waarde van het gebouw op 149 miljoen euro liggen.

 

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 1,5 procent in het groen op 17.982,15 punten. Ook de S&P500 en Nasdaq stonden in het groen, met winsten van respectievelijk 1,0 en 0,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.