Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit lager

Wall Street sluit lager
3 mrt 2015 om 22:08

Wall Street heeft het positieve sentiment van maandag niet vast weten te houden en sloot in het rood.

 

De Dow Jones index sloot 0,5 procent lager op 18.203,37 punten. Ook de breder samengestelde S&P500 index gaf een half procent prijs op 2.107,78 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 0,6 procent verloor op 4.979,90 punten. Maandag zetten de Dow en de S&P nog een hoogste stand in de geschiedenis in de boeken, terwijl Nasdaq voor het eerst sinds maart 2000 weer boven de 5.000 punten piekte.

 

Volgens fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam maakten de internationale beurzen vandaag "even een pas op de plaats".

 

Beleggers moesten het dan ook stellen zonder veel impulsen. De Amerikaanse beursagenda was vrijwel leeg. Best Buy kwam met de resultaten over het afgelopen kwartaal en de grote Amerikaanse autofabrikanten publiceerden de verkoopcijfers over februari.

 

Chrysler en General Motors wisten afgelopen maand respectievelijk 6 en 4 procent meer auto’s te verkopen. Ford zag de verkoop echter met 2 procent teruglopen. De drie fabrikanten startten 2015 nog goed met elk een dubbelcijferige groei van de verkopen in januari.

 

Best Buy zag het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst stijgen. Daarbij zette de elektronicaketen ook de aandeelhouder flink in het zonnetje met een dividendverhoging, een extra dividend en een aandeleninkoopprogramma. De markt beloonde dit met een koersstijging van 1,4 procent.

 

Goud werd dinsdag ruim een half procent minder waard en heeft de 1.200 dollar weer in het vizier, terwijl olie in prijs steeg. De april-future voor een vat West Texas Intermediate steeg met meer dan anderhalf procent tot ruim boven de 50 dollar en voor een vat Brent werd circa 2,5 procent meer betaald op iets meer dan 61 dollar. Ondanks de stijgende olieprijs leden oliereuzen Chevron en Exxon Mobil toch verliezen van rond een half procent. In de Dow30 wist sowieso slechts een handjevol fondsen hoger te eindigden, onder aanvoering van Boeing dat 1,2 procent meer waard werd.

 

De euro/dollar werd 0,2 procent lager verhandeld op 1,1175.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.