Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street met klein verlies van start

Wall Street met klein verlies van start
3 mrt 2015 om 14:52

Wall Street zal dinsdag naar verwachting lager openen, nadat de Amerikaanse beurzen maandag nog nieuwe recordstanden op de borden wisten te zetten.

 

Ruim een half uur voor de start van de handel noteerden Amerikaanse futures circa 0,2 procent in het rood.

 

De euro/dollar werd 0,3 procent lager verhandeld op 1,1168. De goudprijs stond onveranderd en olie werd duurder. De april-future voor een vat West Texas Intermediate steeg met krap een procent tot fractioneel boven de 50 dollar en voor een vat Brent werd ruim 2 procent meer betaald op bijna 61 dollar.

 

De agenda is op macro-economische gebied leeg voor vandaag. De Amerikaanse autofabrikanten publiceren vanmiddag de verkoopcijfers over februari en Best Buy liet weten de aandeelhouder te verwennen.

 

Na een omzet- en een winststijging in het afgelopen kwartaal kondigde Best Buy aan het dividend met 21 procent te verhogen. Daarnaast zei de elektronicaketen een aandeleninkoopprogramma te starten en een bijzonder, eenmalig dividend uit te keren. Beleggers reageerden tevreden en het aandeel Best Buy werd in de elektronische handel voorbeurs 2 procent hoger verhandeld.

 

Maandag nabeurs opende Salix Pharmaceuticals al de boeken en rapporteerde een forse omzetkrimp als gevolg van de grotendeels gestaakte verkoopinspanningen aan groothandels. Hierbij meende de farmaceut naar eigen zeggen goede vooruitgang te hebben geboekt in het verlagen van de voorraden. In de elektronische handel voorbeurs leed het aandeel een klein verlies.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot maandag 0,6 procent hoger op 2.117,38 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent naar 18.288,63 punten en de Nasdaq dikte 0,9 procent aan en steeg daarmee naar 5.008,10 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.