Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macroweek voor de boeg

Macroweek voor de boeg
29 mrt 2015 om 15:38

Het Damrak maakt zich op voor een handelsweek die wordt gedomineerd door macro-economische cijfers. De beurs sluit de deuren evenwel al op donderdag in verband met een lang Paasweekend.

 

Hoogtepunten op de agenda voor komende week zijn inflatiecijfers op maandag en dinsdag in Europa en Amerika. Ook is er dinsdag aandacht voor de werkgelegenheid in Europa en vrijdag volgt, ondanks dat het Goede Vrijdag is, toch het Amerikaanse banenrapport.

 

Op dinsdag, de laatste dag in maart, staan er nog enkele fondsen op de rol om met de jaarcijfers te komen, zoals HAL en Roto Smeets, dat de cijfers recent nog uitstelde. Verder is het de laatste handelsdag voor Exact, dat door Apax is overgenomen.

 

Woensdag domineren de inkoopmanagersindexen voor de industrie de handelsdag en donderdag zijn de aandeelhouders van Randstad en Nedap welkom op de jaarlijkse vergadering en geeft SNS Reaal inzicht in de resultaten over 2014. Verder op donderdag uit Amerika enkele macrocijfers, waaronder de wekelijkse steunaanvragen en de fabrieksorders.

 

Vrijdag komt Reesink nog met de jaarcijfers en staat de inkoopmanagersindex voor de Chinese dienstensector geagendeerd. Zowel in Europa als in Amerika zijn de beurzen echter gesloten.

 

Verder zal er deze week ook weer aandacht zijn voor de ontwikkelingen in Griekenland. Het noodlijdende Zuid-Europese land moet met het doorvoeren van serieuze hervormingen opnieuw hulpgeld veilig stellen en een faillissement, tenminste tijdelijk, afwenden.

 

Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde afgelopen vrijdag al de kredietwaardigheid van Griekenland van B naar CCC. Fitch wees er op dat de Grieken tussen april en augustus 9 miljard euro moet terugbetalen aan ontvangen leningen. De kredietbeoordelaar waarschuwde rekening te houden met het stuklopen van de onderhandelingen tussen Athene en de Trojka en een Grexit.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.