Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: SBM Offshore worstelt zich omhoog

TA: SBM Offshore worstelt zich omhoog
2 mrt 2015 om 11:13

Het technische beeld van SBM Offshore trekt aan, zo blijkt uit het patroon van hogere bodems en toppen en het doorbreken van weerstand.

Ondanks forse onzekerheid die het fonds omgeeft, slaagt het aandeel er in om hoger te koersen. Naast de scherp gedaalde olieprijzen hangt nog altijd een smeergeldaffaire in Brazilië als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Schiedamse oliedienstverlener. Het aandeel is volgens het short selling register van de Autoriteit Financiële Markten met een netto short positie van 12,6 procent het meest geshorte aandeel op het Damrak.

De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL Investments heeft echter vertrouwen in de geplaagde oliedienstverlener en breidde in november 2014 het belang uit naar 15,01 procent, hetgeen de overnamefantasie aanwakkerde.

Sinds de intradag bodem op 13 januari dit jaar op 8,13 euro is het aandeel 30 procent opgelopen in een stabiel patroon van hogere bodems en hogere toppen. Recentelijk is ook zware weerstand rond 10,50 euro uitgenomen, waardoor technisch de seinen op groen sprongen. Het aandeel heeft in eerste instantie ruimte richting zware horizontale weerstand rond 12,00 euro.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.