Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stijging dekkingsgraad Nederlandse pensioenfondsen

Stijging dekkingsgraad Nederlandse pensioenfondsen
2 mrt 2015 om 16:34

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Aon Hewitt.

 

De dekkingsgraad steeg op maandbasis van 103 naar 106 procent. Als belangrijkste oorzaak wees Aon op de stijging van de aandelenportefeuille.

 

"Met een gemiddelde van 106 procent bevindt de actuele dekkingsgraad zich weliswaar net boven de grens die vereist is om een dekkingstekort te voorkomen, maar er is nog altijd sprake van een reservetekort", zo lichtte Aon toe.

 

Een stand van 109 procent betekent dat de fondsen niet mogen indexeren, hiervoor is namelijk een beleidsdekkingsgraad, dat wil zeggen de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, vereist van 110 procent.

 

"Als de actuele dekkingsgraad niet verbetert, daalt de beleidsdekkingsgraad in de loop van het jaar", waarschuwde Aon.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.