Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Enorme omzetkrimp Salix Pharmaceuticals

Enorme omzetkrimp Salix Pharmaceuticals
2 mrt 2015 om 22:37

Salix Pharmaceuticals heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2014 enorm zien krimpen als gevolg van de grotendeels gestaakte verkoopinspanningen aan groothandels. Dat meldde de farmaceut maandag nabeurs.

 

De omzet kwam in het vierde kwartaal van 2014 uit op 13 miljoen dollar tegen 238 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzetkrimp kwam overeen met de plannen van de farmaceut om de verkoop aan groothandels "substantieel" terug te brengen.

 

De farmaceut boekte naar eigen zeggen goede vooruitgang in het verlagen van de voorraden bij de groothandels. Naar verwachting waren de voorraadniveaus tegen het einde van 2014 nog voldoende voor een periode van circa vier tot zes maanden.

 

De omzet op basis van voorgeschreven recepten zou volgens Salix circa 360 miljoen dollar in het vierde kwartaal bedragen, waarvan 167 miljoen dollar voor XIFAXAN, 34 miljoen dollar voor Uceris en 31 miljoen dollar voor Apriso. Alle voorgeschreven recepten toonden dubbelcijferige groei in het vierde kwartaal, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

 

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 288 miljoen dollar tegen een winst van 40 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies per aandeel kwam uit op 4,51 dollar, tegen een positief resultaat per aandeel van 0,58 dollar in het laatste kwartaal van 2013.

 

Jaarcijfers

Over heel 2014 realiseerde Salix Pharmaceuticals een 24 procent hogere omzet van 1.134 miljoen dollar. Dit vertaalde zich evenwel in een nettoverlies van 415 miljoen dollar, tegen een winst van 131 miljoen dollar over 2013.

 

Outlook

Salix besloot om geen outlook voor de komende periode af te geven, gelet op de aangekondigde overname van het concern door Valeant Pharmaceuticals.

 

Medio februari van dit jaar bereikten beide partijen een akkoord, gesteund door het bestuur van beide farmaceuten. Valeant betaalt 158,00 dollar per aandeel voor Salix, waarmee het overnamebedrag circa 14,5 miljard dollar bedraagt.

 

Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2015 afgerond.

 

Salix Pharmaceuticals sloot maandag op een groen Wall Street 0,2 procent lager op 156,88 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.