Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street wacht op Fed

Wall Street wacht op Fed
18 mrt 2015 om 14:07

Wall Street zal in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve vermoedelijk lager van start gaan. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq noteerden woensdag rond de klok van twee uur tot een half procent lager.

 

Mede vanwege de relatief lege beursagenda kijken beleggers halsreikend uitkijken naar het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond, inclusief de toelichting door voorzitter Janet Yellen en de nieuwe ramingen.

 

Door ABM Financial News geraadpleegde economen verwachten dat de Fed haar toonzetting zal veranderen. Vermoedelijk stapt de centrale bank af van de formulering dat het geduldig is met het normaliseren van het monetaire beleid. Over de timing van de eerste renteverhoging verschilden de economen van mening. De taxaties liepen uiteen van juni tot en met eind 2015.

 

FedEx scherpte voorbeurs de outlook voor het lopende boekjaar naar boven aan nadat in het afgelopen kwartaal 53 procent meer winst werd geboekt door de pakketbezorger. Ondanks de outlookverhoging werd FedEx in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent lager verhandeld. De markt rekende op meer dan de aangepaste winst per aandeel van 8,80 tot 8,95 dollar die FedEx voorziet.

 

Dinsdag nabeurs bleek Oracle de nodige last ondervonden te hebben van de dure dollar. In het afgelopen kwartaal boekte Oracle een omzet van 9.327 miljoen dollar, tegenover 9.307 miljoen dollar een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 6 procent. De nettowinst daalde licht van 2.565 miljoen dollar naar 2.495 miljoen dollar. Aandeelhouders kunnen desalniettemin een kwartaaldividend per aandeel tegemoet zien van 0,15 dollar per aandeel, 25 procent meer dan over het voorgaande kwartaal. Oracle opent vermoedelijk ruim 2 procent hoger.

 

Ook nabeurs stonden de cijfers van Adobe op de rol. De Amerikaanse softwareproducent boekte het afgelopen kwartaal flink meer winst op een hogere omzet. CFO Mark Garrett sprak van een sterke start van het gebroken boekjaar. Desondanks opent Adobe naar verwachting 5 procent lager.

 

Verder volgen vanmiddag nog de wekelijkse olievoorraden. De olieprijzen stonden vandaag wederom onder druk. De april-future op een vat West Texas Intermediate werd bijna 3 procent lager verhandeld op 42,18 dollar. Brent werd een procent goedkoper.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde in aanloop naar het rentebesluit een 0,3 procent hoger op 1,0594. Goud maakte een pas op de plaats.

 

Slotstanden

De beurzen op Wall Street sloten dinsdag gemengd. De Dow Jones index leverde 0,7 procent in op 17.849,08 punten en de breder samengestelde S&P500 index eindigde 0,3 procent lager op 2.074,20 punten, terwijl techbeurs Nasdaq nipt het groen vond met een winst van 0,2 procent op 4.937,44.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.