Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ballast Nedam geeft winstwaarschuwing

Ballast Nedam geeft winstwaarschuwing
18 mrt 2015 om 07:54

Ballast Nedam heeft de winstverwachting voor 2014 neerwaarts bijgesteld als gevolg van verdere kostenoverschrijdingen bij twee projecten. Dit meldde het bouwbedrijf woensdag voorbeurs.

 

Eind november 2014 gaf Ballast Nedam aan over 2014 een negatief operationeel resultaat van 35 miljoen tot 45 miljoen euro te voorzien. Deze verwachting werd evenwel bijgesteld vanwege verdere kostenoverschrijdingen voor de projecten bij de A15 Maastvlakte-Vaanplein en de A2 Maastricht. Ballast Nedam rekent nu op een "materieel lager" resultaat dan de eerder afgegeven verwachting.

 

De verslechtering van het resultaat leidt volgens de bouwer ook tot een "aanmerkelijk lagere solvabiliteit" aan het eind van 2014. Eerder rekende de bouwer nog op een solvabiliteit van 10 procent.

 

Ballast Nedam is in gesprek met de banken ING, Rabobank en Royal Bank of Scotland over een aanpassing van de kredietfaciliteiten. De dialoog met de banken is volgens de bouwer "constructief" en de banken hebben volgens de bouwer hun steun uitgesproken en de voortdurende beschikbaarheid van de kredietfaciliteiten bevestigd.

 

Jaarcijfers

 

Ballast Nedam stelt de presentatie van de jaarcijfers, die gepland stonden voor 27 maart, uit tot 24 april 2015. De bouwer heeft nog geen goedkeurende verklaring van de accountant van A-Lanes A15 gekregen omtrent de projectresultaten A15 Maasvlakte-Vaanplein. Ook de aandeelhoudersvergadering, gepland op 13 mei 2015, zal uitgesteld worden. De vergadering zal in ieder geval voor 30 juni 2015 plaatsvinden, zo liet de bouwer weten.

 

Probleemproject

 

Omtrent het probleemproject A15 Maasvlakte-Vaanplein is er een overleg geweest tussen de directie van consortium A-Lanes en Rijkswaterstaat over de afwikkeling van toekomstig meerwerk binnen het project. Beide partijen hebben zich gecommitteerd aan een afgesproken financiële compensatie voor het toekomstige meerwerk en een aanpassing van de projectplanning. Deze intentie zal worden uitgewerkt in een vaststellingsovereenkomst, meldde de bouwer.

 

Deze intentieovereenkomst staat evenwel los van de nog lopende procedure van geschillenbeslechting. A-Lanes A15 is in afwachting van het oordeel van de Commissie van Deskundigen, dat een bindend advies zal uitbrengen over de afhandeling van de ingediende claims naar aanleiding van de kostenoverschrijdingen.

 

Ballast Nedam sloot dinsdag op 3,30 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.