Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Japan handhaaft monetaire beleid

Japan handhaaft monetaire beleid
17 mrt 2015 om 08:03

De Bank of Japan heeft geen wijzigingen aangebracht in het monetaire beleid. Dit bleek dinsdag na afloop van de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank.

 

Het besluit om het beleid te handhaven, betekent dat de Bank of Japan onverminderd door blijft gaan met het opkopen van effecten, zoals bedrijfsobligaties en staatsleningen. Hierdoor moet de monetaire basis met een jaarlijks tempo van 80 biljoen yen, omgerekend zo’n 620 miljard euro, groeien.

 

Het besluit werd genomen met acht stemmen voor en één stem tegen.

 

Tot voor enkele maanden geleden stimuleerde de Bank of Japan in een jaarlijks tempo van 60 tot 70 biljoen yen. Eind oktober kondigde de centrale bank evenwel aan de stimuleringen op te voeren. Dit besluit kwam tot stand met slechts een minimale meerderheid. Vijf centrale bankiers stemden voor en vier tegen.

 

Herstel zet door

Volgens de centrale bank zette het gematigde herstel van de Japanse economie in de afgelopen weken door, en de verwachting is dat deze trend aanhoudt. De Japanse export trok volgens de bankiers ook aan. Verder staat de inflatie in Japan onder druk door de lagere energieprijzen. Op de langere termijn verwacht de centrale bank evenwel dat de inflatie weer zal aantrekken.

 

De Japanse beurs koerste dinsdag een procent hoger op 17.437 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.