Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street met verlies gesloten

Wall Street met verlies gesloten
27 feb 2015 om 22:08

Wall Street is vrijdag lager gesloten. De Dow Jones index verloor 0,5 procent op 18.132,70 punten en de breder samenstelde S&P500 eindigde 0,3 procent lager op 2.104,51 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,5 procent op 4.963,53 punten.

 

Beleggers kregen vandaag gemengd macro-economisch nieuws te verwerken. Zo daalde het consumentenvertrouwen van 98,1 in januari naar 95,4 in februari. In een voorlopige meting medio deze maand wees het cijfer echter op 93,6.

 

De afname van de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago in februari was eveneens stevig. De index kwam zelfs uit op de laagste stand sinds juli 2009. De daling was mogelijk het gevolg van stakingen in de havens en het weer, aldus econoom Philip Uglow van MNI.

 

Daar stond evenwel een positief cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt tegenover. De aanstaande huizenverkopen stegen in januari met 1,7 procent op maandbasis en 8,4 procent op jaarbasis.

 

Tot slot werd de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal neerwaarts bijgesteld, maar deze bijstelling viel volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank "per saldo" mee. In plaats van met 2,6 procent groeide het bruto binnenlands product met 2,2 procent. Volgens Marey hield de markt echter rekening met een neerwaartse aanpassing tot 2,0 procent.

 

Marey noemde het vooral positief dat de consumentenbestedingen in het afgelopen kwartaal met 4,2 procent groeiden, terwijl dit een kwartaal eerder slechts 3,2 procent was. De marktanalist stelde dat de consument duidelijk profiteert van de lagere olieprijs, die daarmee een "boost" voor de bestedingen is.

 

De lagere groei zal volgens de marktanalist van Rabobank weinig impact hebben op de beslissing van de Federal Reserve om de rente te verhogen. Marey meent dat vooral de ontwikkeling van de inflatie bepalend zal zijn, aangezien de centrale bank op zich tevreden is over de economie en de arbeidsmarkt.

 

Rabobank rekent op een eerste renteverhoging door de Fed in het laatste kwartaal van 2015, vooral vanwege de verwachte ontwikkeling van de olieprijs. Marey denkt dat voorzitter Janet Yellen eerst meer zekerheid wil hebben over de inflatie alvorens "de trekker over te halen".

 

De euro/dollar daalde vrijdag minder dan 0,1 procent op 1,1191. Analisten van KBC houden rekening met een verdere daling naar 1,1098 nadat donderdag een neerwaartse uitbraak plaatsvond uit een zijwaarts technisch patroon.

 

"Na de onafgebroken daling sinds mei vorig jaar, pufte het muntpaar uit tussen 1,1262 en 1,1534. Gisteren werd de ondergrens van dat zijwaartse kanaal gesloopt", aldus analist Mathias van der Jeugt van KBC.

 

Goud steeg vrijdag licht in waarde, terwijl olie duidelijk duurder werd. De april-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,3 procent op 49,27 dollar.

 

JC Penney had een zware dag nadat de warenhuisketen ondanks een omzetstijging toch rode cijfers schreef. Tegenover een nettowinst van 35 miljoen dollar een jaar eerder, mede door een belastingmeevaller van 270 miljoen dollar, leed de onderneming het afgelopen kwartaal een verlies van 59 miljoen dollar. JC Penney sloot 6,8 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.