Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vivendi akkoord met verkoop belang Numericable-SFR

Vivendi akkoord met verkoop belang Numericable-SFR
27 feb 2015 om 20:32

De raad van commissarissen van Vivendi heeft ingestemd met de verkoop van het belang van 20 procent in Numericable-SFR aan Altice. Dit bleek vrijdagavond nabeurs uit de jaarcijfers die de Franse publiceerden.

 

Het betreft een bod van 40,00 euro per aandeel. De helft wordt gekocht door Numericable-SFR door middel van een aandeleninkoopprogramma. Goedkeuring hiervoor moet op de jaarvergadering van Numericable-SFR, die uiterlijk eind april dit jaar plaatsvindt, worden verleend. De andere helft van het belang wordt gekocht Altice, waarvoor de Franse kabelaar reeds een bankgarantie heeft afgesloten.

 

Analist Emmanuel Carlier van ING gaf aan niet verrast te zijn door het bod zelf, maar wel door de timing ervan. Daarbij noemde Carlier het gezien de hoogte van het bod twijfelachtig of Vivendi deze zou accepteren.

 

Vivendi gaf evenwel aan dat door de lage liquiditeit in Numericable-SFR een toekomstige exit mogelijk niet optimaal zou uitpakken.

 

Altice sloot vrijdag 1,5 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.