Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fors hogere winst voor Belgische DEME

Fors hogere winst voor Belgische DEME
27 feb 2015 om 12:18

DEME heeft in het afgelopen jaar een iets hogere omzet weten te vertalen naar een fors hogere winst. Dit bleek uit de cijfers die het Belgische baggerbedrijf vrijdag publiceerde.

 

De omzet steeg licht van 2.532 miljoen euro naar 2.587 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) dikte met bijna 15 procent aan van 438 miljoen naar 502 miljoen euro. Dit resulteerde in een winst die ruim met de helft toenam, van 109 miljoen in 2013 naar 169 miljoen euro in het afgelopen jaar.

 

In de eerste twee maanden van 2015 haalde de concurrent van Boskalis al voor 1,6 miljard euro aan nieuwe opdrachten binnen. Volgens DEME blijven de vooruitzichten voor de baggeractiviteiten gunstig in 2015.

 

De Belgische baggeraar gaf wel aan dat het orderboek in civiele techniek onder druk blijft staan door "competitieve prijsstellingen". Ook het orderboek voor Afrika is teruggelopen vanwege het terugschroeven van het activiteitenniveau in Tsjaad. De Belgische baggeraar gaf aan dat de overheid in Tsjaad een achterstand heeft met betalen. Het innen van deze betalingen is prioriteit voor DEME.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.