Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ryanair verhoogt outlook

Ryanair verhoogt outlook
2 feb 2015 om 08:08

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de resultaten fors zien aantrekken en stelde de outlook voor dit jaar opnieuw opwaarts bij als gevolg van de lagere olieprijs. Dat meldde de prijsvechter maandag voorbeurs.

 

De omzet steeg in het derde kwartaal van het boekjaar met 17 procent tot 1.132 miljoen euro, waarbij het aantal vervoerde passagiers met 14 procent steeg tot 20,8 miljoen. De bezettingsgraad verbeterde met 6 procentpunt tot 88 procent.

 

Onder de streep resulteerde dit in een nettowinst van 49 miljoen euro, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog een verlies van 35 miljoen euro in de boeken stond. Het resultaat per aandeel steeg van een verlies van 2,50 euro naar een winst van 3,53 euro.

 

Outlook verhoogd

Ryanair voorziet als gevolg van de lagere olieprijzen een hogere nettowinst voor het gehele boekjaar. De prijsvechter mikt inmiddels op een nettowinst van 840 tot 850 miljoen euro, terwijl het aanvankelijk nog op 810 tot 830 miljoen euro rekende.

 

De lagere olieprijs drukt de kosten volgens Ryanair met circa 5 procent, terwijl het aantal passagiers conform verwachting stijgt tot iets meer dan 90 miljoen en de bezettingsgraad uitkomt op 87 procent.

 

Bij de resultaten over het eerste kwartaal ging de luchtvaartmaatschappij nog uit van een winst van 620 tot 650 miljoen euro, terwijl een eerste raming zelfs uitging van een nettowinst van 580 tot 620 miljoen euro.

 

Het aantal passagiers zal daarbij in het vierde kwartaal met circa 25 procent stijgen, maar de gemiddelde prijs voor een ticket zal 6 tot 8 procent lager uitkomen.

 

Nieuwe locaties

Ryanair wil in de maanden maart en april nieuwe bases openen in Bratislava, Kopenhagen en Ponta Delgada.

 

Speciaal dividend

Op 27 februari wil Ryanair een speciaal dividend uitkeren van 520 miljoen euro, oftewel 0,375 euro per aandeel.

 

Bovendien kondigde de luchtvaartmaatschappij, gelet op de verbeterde winstgevendheid over het afgelopen kwartaal, een aandeleninkoopprogramma aan van 400 miljoen euro, wat medio februari van start zal gaan en vermoedelijk tot augustus van dit jaar duurt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.