Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Herstel op Wall Street

Herstel op Wall Street
2 feb 2015 om 12:55

Wall Street gaat een licht herstel tegemoet na de afstraffing van afgelopen vrijdag. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden rond de klok van één uur tot bijna een half procent in het groen.

 

Beleggers moeten het vandaag met een relatief lege bedrijfsagenda doen. De aandacht zal vooral uitgaan naar de kwartaalcijfers van oliereus Exxon Mobil. Sectorgenoten lieten in de afgelopen week al weten dat de lagere olieprijs flink zijn tol eiste.

 

Vrijdag spurtte de olieprijs hoger en ook vandaag staat er inmiddels een fraaie plus op de borden.

 

De Amerikaanse autofabrikanten zullen daarnaast de verkoopcijfers over januari bekend maken.

 

Voorbeurs krijgt de markt verder nog inzicht in de inflatie en persoonlijke inkomens en na opening van de handel volgt de ontwikkeling in de industrie met de inkoopmanagersindexen van zowel ISM als Markit en de maandelijkse bouwuitgaven.

 

De inkoopmanagersindex in de eurozone steeg van 50,6 in december naar 51,0 in januari, terwijl de inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie in januari juist licht daalden van 51,2 naar 50,9. De Chinese industrie kromp zelfs licht. Marktanalist Emile Cardon van Rabobank sprak van teleurstellende cijfers.

 

De euro/dollar werd maandag onveranderd verhandeld op 1,1328.

 

Slotstanden

De Dow Jones index verloor vrijdag 1,5 procent op 17.164,95 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 1,3 procent lager sloot op 1.994,99 punten en technologiebeurs Nasdaq 1,0 procent prijsgaf op 4.635,24 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.