Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Bank of England komt dichterbij renteverhoging`

`Bank of England komt dichterbij renteverhoging`
18 feb 2015 om 12:31

De Bank of England hoeft geen haast te maken met het verhogen van de rente, maar zal dit mogelijk wel sneller doen dan de markt verwacht. Dit stelde analist Peter Wuyts van KBC woensdag in reactie op de Britse inflatiecijfers en de notulen van de Britse centrale bank.

 

Volgens KBC waren de laatste inflatiecijfers laag, maar in lijn met de marktverwachting. Wuyts wees erop dat de lage inflatie voornamelijk het gevolg is van de lage olieprijs. "Door de lage headline inflatie omwille van olie hoeft de Bank zich ook niet te laten opjagen om de rente te verhogen", aldus Wuyts.

 

De marktvorser merkte evenwel op dat diverse bestuurders van de Bank of England, waaronder niet louter haviken, desalniettemin recent suggereerden dat de rente iets sneller verhoogd zou kunnen worden dan de markt verwacht.

 

Wuyts concludeerde dat de Bank of Engeland langzaam opschuift in de richting van een renteverhoging, en dat dit de markt niet is ontgaan, gezien de stijging van de de korte rentes. Hoewel alle leden binnen de Bank of England bij het laatste monetaire besluit instemden met het onveranderd laten van de rente op 0,5 procent, heeft Wuyts "de indruk dat een aantal leden de druk opnieuw opvoert om de markten voor te bereiden op een verhoging".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.