Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere opening Wall Street in zicht

Hogere opening Wall Street in zicht
1 dec 2015 om 14:58

Wall Street maakt zich dinsdag op voor een hogere opening. Een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index circa 0,4 procent hoger.

 

"De beurs kunnen ze beter dichthouden tot donderdag," aldus vermogensbeheerder Ed Manie van Mijn-Effecten die in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag weinig beweging verwacht op de markten. "Er gebeurt niks, iedereen wacht af."

 

Amerikaanse beleggers kijken vanmiddag met name uit naar cijfers over de bedrijvigheid in de industrie, de bouwuitgaven en de autoverkopen. Manie verwacht geen noemenswaardige koersreactie als gevolg van de cijfers. Het echte vuurwerk staat in zijn ogen tegen het einde van de week geagendeerd met het rentebesluit en ook de OPEC-bijeenkomst in Wenen. Verder kunnen beleggers in de tweede helft van de week rekenen op het Amerikaanse banenrapport.

 

De euro/dollar koerste vandaag 0,4 procent hoger op 1,0608, na meerdere dagen van dalingen in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdag. De olieprijzen noteerden evenwel enkele tienden van een procent lager.

 

Bedrijfsnieuws

 

Ford liet dinsdag weten dat het 1,3 miljard dollar wil investeren in het vernieuwen van een fabriek in Kentucky. Met de investering wil Ford de huidige faciliteit in Kentucky klaarmaken voor de productie van de nieuwe terreinwagen 2017 Ford F-serie Super Duty. Hiervoor verwacht Ford 2.000 nieuwe werknemers aan te trekken.

 

Slotstanden

 

De S&P 500 index daalde maandag 0,5 procent naar 2.080,46 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 17.719,86 punten en de Nasdaq sloot eveneens 0,4 procent in het rood op 5.108,67 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.