Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fikse stijging Nederlandse autoverkopen in november

Fikse stijging Nederlandse autoverkopen in november
1 dec 2015 om 13:43

In Nederland zijn de autoverkopen in november fors gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

 
In november dit jaar werden er 40.516 nieuwe personenauto’s geregistreerd, een stijging van 25 procent op jaarbasis. In de eerste 11 maanden van dit jaar werden er 380.367 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Daarmee lagen de verkopen 8,3 procent hoger op jaarbasis.

Dit jaar verwachten RAI Vereniging en BOVAG uit te komen op een totaal van 415.000 nieuw verkochte personenauto’s, circa 7 procent meer dan het dieptepunt van 2014, dankzij onder meer een run tegen het einde van het jaar op fiscaal vriendelijke modellen.

 
In de afgelopen maand was Volkswagen het meest populaire merk met een marktaandeel van 14,0 procent, gevolgd door Peugeot met een marktaandeel van 12,7 procent.

 
De populairste wagen was de Peugeot 308 met een marktaandeel van 9,9 procent, gevolgd door de Volkswagen Golf met een marktaandeel van 4,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.