Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Klein verlies Wall Street dreigt

Klein verlies Wall Street dreigt
30 nov 2015 om 21:05

De Amerikaanse beurzen lijken de eerste dag van de handelsweek met een beperkt verlies af te sluiten.

 

De S&P 500 index daalde 0,3 procent naar 2.083,16 punten, de Dow Jones index verloor eveneens 0,3 procent op 17.742,51 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood op 5.110,74 punten.

 

Beleggers kregen met de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago volgens analisten van KBC een "significant zwakker" cijfer dan verwacht te verwerken. De index kwam in november uit op 48,7, liefst 7,5 punten lager dan de stand in oktober op 56,2. De markt mikte volgens KBC op een kleine min tot 54,0.

 

De aanstaande woningverkopen in Amerika kwamen verder in oktober op maandbasis 0,2 procentpunt hoger uit, na twee opeenvolgende maanden van daling. Op jaarbasis was er afgelopen maand sprake van een stijging van 3,9 procent.

 

Nadat de aandelenmarkten afgelopen donderdag vanwege Thanksgiving de deuren gesloten hielden en op vrijdag vervroegd de deuren sloten vanwege Black Friday, stond vandaag met Cyber Monday de drukste dag in het jaar voor Amerikaanse webwinkels op de agenda. Uit een enquête van de National Retail Federation bleek dat 121,0 miljoen consumenten van plan zijn internetaankopen te doen op Cyber Monday. Vorig jaar waren nog 126,9 miljoen consumenten dit van plan.

 

In het licht van Cyber Monday noteerde Amazon.com 0,6 procent in het rood en stegen Alibaba en eBay respectievelijk 1,6 en 1,2 procent. Target Corporation daalde 1,5 procent, nadat de webwinkel van de winkelketen eerder op de dag onder de grote drukte van bezoekers bezweek.

 

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0570. Bij het sluiten van de Europese beurzen bewoog het muntpaar nog op 1,0566 en vrijdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,0598 op de borden. Donderdag staat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op de agenda. "Het bericht van de ECB dat in december het pakket aan maatregelen opnieuw wordt bekeken, heeft ervoor gezorgd dat de euro/dollar begon te dalen", aldus marktanalist Emile Cardon van Rabobank. Hier komt volgens de marktvorser nog eens bij dat een renteverhoging in december door de Amerikaanse Federal Reserve "een steeds reëlere mogelijkheid is".

 

Olie werd maandag lager verhandeld. Een januari-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,3 procent naar 41,58 dollar en een vat Brent werd 0,7 procent goedkoper op 44,53 dollar. Aanstaande vrijdag komt oliekartel OPEC bijeen. De kans dat het kartel consensus bereikt over productiebeperkingen lijkt evenwel klein.

 

Deze week krijgen beleggers verder de mondiale inkoopmanagersindexen over de industrie en de dienstensector te verwerken. Verder komt op woensdag het ADP banenrapport vrij, op vrijdag gevolgd door het officiële banenrapport dat geldt als ’s werelds belangrijkste macro-economische cijfer.

 

De banengroei in november zal door de Federal Reserve worden meegenomen bij de bepaling van het monetaire beleid tijdens het rentebesluit medio december.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.