Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdeeld slot Wall Street op korte handelsdag

Verdeeld slot Wall Street op korte handelsdag
27 nov 2015 om 19:07

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag na een verkorte handelssessie in verband met Black Friday verdeeld gesloten.

 

De S&P 500 index noteerde 0,1 procent hoger op 2.090,11 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 17.798,49 punten en de Nasdaq dikte 0,2 procent aan naar 5.127,52 punten.

 

Donderdag vierde Amerika Thanksgiving en hield Wall Street de deuren gesloten. Vandaag beginnen veel Amerikanen op Black Friday met hun inkopen voor de feestmaand december, op maandag gevolgd door Cyber Monday. De beurzen sloten vandaag na een halve handelsdag de deuren.

 

Volgens analisten van KBC bleven de beurzen mede dankzij de lage volumes in verband met Black Friday dicht bij huis. Beleggers moesten het bovendien stellen met een lege beursagenda.

 

De eerste berichten wijzen op een scherpe stijging van het aantal online verkopen. Onderzoeksbureau CMO van Adobe meldde in een tussentijds bericht een groei van de online verkopen met 15 procent op jaarbasis tot 822,3 miljoen dollar. Black Friday is een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie, omdat consumentenbestedingen goed zijn voor zo’n 70 procent van het bruto binnenlands product. Op Thanksgiving stegen de online verkopen op jaarbasis al met een kwart tot ruim 1,7 miljard dollar, aldus CMO.

 

China drukt vandaag op het sentiment. Volgens marktanalist Emile Cardon van Rabobank komt dit "vooral door berichten dat een aantal brokers in China de regels zou hebben overtreden". Door de forse daling van de Chinese aandelenbeurzen eerder dit jaar, zoeken de Chinese autoriteiten naar de veroorzakers van de crisis. "Daarbij wordt vooral gewezen op de rol van speculanten", aldus Cardon.

 

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0598. Bij het sluiten van de Europese beurzen bewoog het muntpaar nog op 1,0595 en donderdag stond er een stand van 1,0609 op de borden bij het sluiten van de Europese beurzen.

 

Olie gaf terrein prijs. Een januari-future op een vat West Texas Intermediate daalde 2,6 procent naar 41,92 dollar, terwijl Brent 1,0 procent verloor op 45,02 dollar.

 

Op weekbasis sloot de toonaangevende S&P 500 index fractioneel hoger. De Dow Jones index verloor 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan.

 

Kalender

Komende week krijgen beleggers de mondiale inkoopmanagersindexen over de industrie en de dienstensector te verwerken. Verder komt op woensdag het ADP banenrapport vrij, op vrijdag gevolgd door het officiële banenrapport dat geldt als ’s werelds belangrijkste macro-economische cijfer.

 

De banengroei in november zal door de Federal Reserve worden meegenomen bij de bepaling van het monetaire beleid tijdens het rentebesluit medio december. De Europese Centrale Bank komt op donderdag al met het rentebesluit, waar mogelijk extra monetaire verruimingen worden aangekondigd.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.