Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Delta Lloyd lager op vlak Damrak

Beursupdate: Delta Lloyd lager op vlak Damrak
27 nov 2015 om 11:08

De Amsterdamse beurs maakt vrijdag een pas op de plaats. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,1 procent op 472,66 punten.

 

Het sentiment op het Damrak werd deels bepaald door de grote verliezen op de Chinese beurzen. "Dit kwam vooral door berichten dat een aantal brokers in China de regels zou hebben overtreden. Door de forse daling van de Chinese aandelenbeurzen eerder dit jaar, onderzoeken de Chinese autoriteiten naar de veroorzakers van de crisis. Daarbij wordt vooral gewezen op de rol van speculanten", zo stelde marktanalist Emile Cardon van Rabobank.

 

Wall Street opent, na gisteren Thanksgiving te hebben gevierd, vandaag weer de deuren. Vanwege Black Friday wordt de handel echter na een halve handelsdag, om zeven uur Nederlandse tijd, al weer stilgelegd. Buiten de aandacht voor de consumptiedrift van de Amerikaan wordt er ook nog uitgekeken naar het consumentenvertrouwen in Duitsland en de eurozone.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0583.

 

Stijgers en dalers

In de AEX viel vooral het koersverlies van Delta Lloyd op van 3,9. De verzekeraar steeg de afgelopen dagen flink op overnamespeculaties, maar De Telegraaf schreef vandaag op basis van bronnen dat NN Group vermoedelijk geen interesse heeft in Delta Lloyd, maar uitkijkt naar kleinere overnames in Zuid-Europa en in Nederland. "Geen overname van Delta Lloyd door NN dus, dat zullen veel overnamegokkers niet leuk gaan vinden", aldus fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam voorbeurs.

 

Verder leverde ArcelorMittal 0,9 procent in en OCI 1,0 procent. Daarentegen zette Altice de zegetocht van donderdag voort met een koerswinst van 1,5 procent. ING Groep won 1,3 procent.

 

In de AMX was Fagron met een koersverlies van 3,7 procent de grootste daler. Analist Jan de Kerpel van KBC Securities noemde de magistrale bereider niet langer koopwaardig. Vooral het uitblijven van nieuws over een overnamebod en de onzekerheid rondom de fraudeonderzoeken in Amerika zorgen dat De Kerpel het koersdoel verlaagde van 26,00 naar 17,00 euro. Aperam werd 1,4 procent goedkoper.

 

Aan kop in de Midkap ging Fugro met een koerswinst van 1,0 procent. TomTom werd ruim een half procent duurder.

 

In de AScX was Heijmans de grootste stijger met een koerswinst van 1,7 procent. Telegraaf Media Groep werd 1,5 procent duurder na het aankondigen van een reorganisatie, waardoor enkele tientallen arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Ook DPA Group en Refresco Gerber werden 1,5 procent duurder. Beter Bed werd daarentegen 1,3 procent minder waard. Het beddenbedrijf verloor donderdag ook al 1,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.