Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABP verlaagt premie

ABP verlaagt premie
27 nov 2015 om 10:24

Pensioenfonds ABP zal de premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen in 2016 verlagen, maar zal volgend jaar niet indexeren vanwege een te lage dekkingsgraad. Dit maakte het pensioenfonds vrijdag bekend.

 

De premie daalt van 19,6 naar 17,8 procent. Deze lagere premie komt volgens ABP met name door de overgang van loon naar prijsindexatie en door het vervallen van de eenmalige component van 0,9 procent in de premie 2015.  De premiedaling is in lijn met de afspraken in het loonakkoord en de uitwerking daarvan door sociale partners in de Pensioenkamer.

 

De dekkingsgraad van ABP lag op 31 oktober op 99,3 procent. Dat is 10,7 procentpunt onder het minimaal vereiste niveau van 110 procent. "Omdat de financiële positie van ABP op de peildatum (31 oktober) niet voldoende was, kunnen de pensioenen in 2016 niet geïndexeerd worden met de gemiddelde loonontwikkeling [van 1,6 procent in 2015]".

 

Begin 2016 moet ABP een nieuw herstelplan opstellen op basis van de dekkingsgraad eind 2015. Als blijkt dat het fonds vanuit deze dekkingsgraad, rekening houdend met het indexatiebeleid, niet binnen de termijn van 10 jaar het vereist eigen vermogen kan halen, zal het bestuur de premie verhogen met een opslag.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.