Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak licht hoger in rustige handel

Beursupdate: Damrak licht hoger in rustige handel
26 nov 2015 om 12:24

De Amsterdamse beurs noteerde aan het einde van een rustig verlopen ochtend ruim een half procent hoger op 471,06 punten.

 

"Het is geen vlees, geen vis", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO, wijzend op de kalme handel omdat Wall Street vandaag de deuren gesloten houdt in verband met Thanksgiving. Een "rustig zijwaarts" patroon is dan ook de verwachting van de handelaar voor de rest van de dag.

 

De ondertoon is evenwel "goed" vandaag, zo stelde Bonsee. Beleggers kijken volgens de handelaar met optimisme uit naar de komende vergadering van de Europese Centrale Bank volgende week. In de markt is veel hoop dat de ECB nieuwe maatregelen zal aankondigen.

 

De euro/dollar werd licht lage verhandeld op 1,0613.

 

Stijgers en dalers

In de AEX, waar het aantal stijgers in de meerderheid was, was Delta Lloyd de uitblinker met een koerswinst van maar liefst 5,6 procent. CEO Lard Friese van NN Group voedde de overnamespeculatie rondom Delta Lloyd door aan te geven klaar te zijn voor acquisities. Tevens kreeg Delta Lloyd een adviesverhoging van HSBC mee. De Britse zakenbank verwacht dat de beleggersdag van de verzekeraar komende week een aanjager voor de koers kan worden. NN Group ging onderuit met een verlies van 2,3 procent.

 

Verder won ArcelorMittal vier procent en OCI steeg 2,1 procent. Volgens Bonsee profiteerde de staalreus van aantrekkende grondstofprijzen.

 

TNT Express noteerde licht hoger nadat de Australische toezichthouder ACCC liet weten geen bezwaren te hebben tegen de overname van de pakketbezorger door het Amerikaanse FedEx. Eerder al gingen de Amerikaanse en Europese toezichthouder akkoord met de overname.

 

ING Groep won ook licht, ondanks dat KBC Securities het koopadvies voor de bank introk. De consensus voor ING is volgens de Belgische marktvorser te optimistisch en de waardering van de bank is in vergelijking tot die van ABN AMRO te hoog. Het aandeel dikte 0,2 procent aan.

 

In de Midkap ging ASM International, dat 3,2 procent bijschreef, aan kop en steeg Aperam 2,9 procent. Daarentegen droeg Arcadis met een verlies van 1,1 procent de rode lantaarn.

 

Onder de kleinere fondsen was Heijmans de uitschieter met een koerswinst van 3,8 procent, ondanks dat het Delta Lloyd Deelnemingen Fonds het belang in de bouwer verlaagde van 4 naar 3 procent. De verliezen in de AScX waren beperkt. Met een koersdaling van 1,0 procent was Lucas Bols de grootste daler.

 

Op lokaal niveau lieten beleggers hun waardering zien voor de kwartaalcijfers van Kardan. Het aandeel steeg 5,4 procent in waarde. Een koopadvies van KBC Securities voor ABN AMRO leverde de beursnieuweling slechts een koerswinst van een half procent op.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.