Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht positief gestemd Wall Street aan vooravond Thanksgiving

Licht positief gestemd Wall Street aan vooravond Thanksgiving
25 nov 2015 om 21:29

Wall Street is op weg naar een iets hoger slot. Rond de klok van half tien noteerden de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index circa 0,2 procent in het groen.

 

Beleggers kregen een flink aantal macro-economische cijfers te verwerken. Vanwege de viering donderdag van Thanksgiving en daaropvolgend Black Friday werden een aantal cijfers vervroegd gepubliceerd.

 

De cijfers gaven een wat gemend beeld. Enerzijds daalden de wekelijkse steunaanvragen flink en namen de orders voor duurzame goederen juist stevig toe. Ook was er een ruime toename zichtbaar in de verkoop van nieuwe woningen.

 

Amerikaanse consumenten spendeerden evenwel slechts licht meer, terwijl hun inkomens beduidend harder stegen. De uitgaven stegen in oktober met 0,1 procent op maandbasis en de inkomens namen met 0,4 procent toe. Beleggers negeerden deze licht tegenvallende cijfers volgens Jan Willem Nijkamp van Fitnessa Vermogensbeheer evenwel goeddeels. De markt  wacht volgens de vermogensbeheerder af hoe de koopbereidheid is op Black Friday, de drukste winkeldag van het jaar in Amerika.

 

Een tegenvaller in dit opzicht is mogelijk de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen. De vertrouwensindex van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan steeg deze maand licht van 90,0 naar 91,3. Een voorlopige meting eerder deze maand wees evenwel op een stijging naar 93,1.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0619. Intradag noteerde de koers zelfs even ruim onder de 1,06 nadat persbureau Reuters meldde dat de Europese Centrale Bank de opties voor meer stimuleringen zou bekijken. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer verwacht dat voorzitter Mario Draghi op 3 december dan ook "de trekker overhaalt".

 

Olie maakte een pas op de plaats. Een januari-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,2 procent naar 42,94 dollar. Een vat Brent werd juist 0,2 procent goedkoper op 46,04 dollar. Uit cijfers van het ministerie van Energie bleek dat de voorraad ruwe olie afgelopen week met een miljoen vaten was gestegen.

 

Bedrijfsnieuws

John Deere zag de resultaten in de afgelopen maanden stevig onder druk staan en ook voor het lopende jaar rekent de fabrikant van zwaar materieel op een verdere winstdaling. Positief was volgens CEO topman Allen dat de winstdaling "aanzienlijk" beter is dan Deere bij eerdere recessie ondervond. De markt pakte dit positief op en het aandeel lijkt ruim 4 procent hoger te sluiten.

 

De cijfers van het voormalige Hewlett-Packard werden gemengd ontvangen. Beleggers reageerden teleurgesteld op de resultaten en vooruitzichten van HP Inc, de fabrikant van computers en printers. Een dubbelcijferig verlies dreigt. Hewlett-Packard Enterprise, dat zich met onder meer zakelijke infrastructuur en software zal bezighouden en recent werd afgesplitst, deed het een stuk beter en is op weg naar een koerswinst van 4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.