Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Amerikaanse belastingdienst zet druk op fusie OCI

Beursblik: Amerikaanse belastingdienst zet druk op fusie OCI
20 nov 2015 om 10:08

De Amerikaanse belastingdienst IRS heeft nieuwe maatregelen aangekondigd die volgens analisten van Citi Research de voorgenomen fusie van OCI en CF in gevaar kunnen brengen. Donderdag daalde de koers van het van origine Egyptische bedrijf met een notering op het Damrak scherp met zes procent en ook vanochtend behoort het aandeel met een daling van 2,3 procent tot de grootste verliezers.

In de voorgestelde transactie is CF van plan fiscaal te verhuizen van Amerika naar het Verenigd Koninkrijk, terwijl de ingebrachte delen van OCI juist in Nederland gevestigd zijn. Deze verhuizing zal volgens Citi leiden tot een aanzienlijke verlaging van de belastingdruk voor CF en is daarmee een belangrijke reden voor de fusieplannen.

Nieuwe maatregelen die de IRS treft, moeten echter dergelijke fiscale sluiproutes afsluiten. Daarmee zijn de plannen van de Amerikaanse belastingdienst volgens Citi mogelijk negatief voor de overname en ook een bron van onzekerheid. Beleggers kunnen volgens de Amerikaanse zakenbank dan ook voorlopig beter even aan de zijlijn blijven.

OCI wil de Europese en de Noord-Amerikaanse fabrieken en de mondiale distributie-activiteiten met CF Industries samenbrengen. In het nieuwe bedrijf krijgt OCI een belang van 25,6 procent plus nog eens uitbetaling van ruim 1,2 miljard dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.