Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Aegon in het rood

Beursblik: Aegon in het rood
11 nov 2015 om 12:12

Aegon heeft in het derde kwartaal een verlies geleden. Dit verwachten 20 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de verzekeraar.

 

Onder de streep restte volgens de marktvolgers een nettoverlies van 501 miljoen euro. De ramingen van de analisten liepen daarbij flink uiteen. De meest sombere analist mikt op een verlies van 687 miljoen euro, terwijl de meest optimistische kenner rekent op een negatief resultaat van 243 miljoen euro.

 

Analist Michael van Wegen van Bank of America Merrill Lynch schreef het verlies toe aan het boekverlies van 800 miljoen euro dat Aegon lijdt op de verkoop van de Canadese activiteiten. Verder werd volgens de analisten afgelopen kwartaal een verlies op de fair value geboekt van 132 miljoen euro. In het tweede kwartaal was dit een verlies van 293 miljoen euro, vooral door hedgingprogramma’s voor aandelen en rente.

 

Volgens de analisten boekte Aegon onderliggend evenwel een winst voor belastingen van 415 miljoen euro.

 

Onder Solvency II rekent Aegon vooralsnog op een solvabiliteit binnen een bandbreedte van 140 tot 170 procent.

 

Analist Marcell Houben van SNS Securities meent dat een emissie om aan deze solvabiliteitsdoelstelling te voldoen "onwaarschijnlijk" is. Ook analist Farooq Hanif van Citi Research noemde de kapitaalratio van Aegon "solide", hetgeen te danken is aan de Amerikaanse activiteiten.

 

De IGD solvabiliteit kwam volgens Van Wegen eind september uit op 202 procent, 4 procentpunt minder dan een kwartaal eerder.

 

Aegon maakt donderdag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal bekend. Citi en SNS Securities hebben een koopadvies op Aegon. Bank of America heeft de verzekeraar op Houden staan.

 

Op een groen Damrak koerste Aegon woensdag rond lunchtijd 0,4 procent in het rood op 5,69 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.