Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: goede sentiment op Damrak houdt aan

Beursupdate: goede sentiment op Damrak houdt aan
7 okt 2015 om 11:54

De Amsterdamse beurs heeft de openingswinst verder uitgebouwd en noteerde rond de klok van twaalf uur 0,9 procent hoger op 444,79 punten.

 

Na diverse weerstanden te hebben gebroken ziet technisch analist Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut nog ruimte richting de 451 punten.

 

"De markt wil hoger", aldus Brouwers. Slechte macro-economische cijfers uit Amerika zorgen dat de Federal Reserve het rustig aan doet met een eerste renteverhoging en mogelijk gaat ook de Europese Centrale Bank harder stimuleren. "Gratis geld" drijft de markten, zo stelde de analist van Het Beleggingsinstituut.

 

Wel verwacht Brouwers dat er bij 451 punten de nodige consolidatie optreedt in afwachting van de bedrijfscijfers. Als de resultaten over het derde kwartaal niet tegenvallen dan kan de index volgens de analist evenwel door richting de 480 punten.

 

De euro/dollar werd woensdag verhandeld op 1,1238.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden de meeste fondsen hoger verhandeld. Koploper was ArcelorMittal met een koerswinst van 8,8 procent op 5,63 euro, ondanks enkele koersdoelverlagingen door analisten. Met een koersdoel van 7,50 euro bij KeplerCheuvreux en 9,00 dollar bij Credit Suisse is er evenwel nog flinke koerspotentie volgens de analisten. Verder had ook Altice de wind in de rug met een koersstijging van 4,9 procent.

 

Randstad was de grootste daler in de AEX met een verlies van 1,6 procent. KPN leverde 1,4 procent in.

 

In de AMX ging BE Semiconductor Industries aan kop met een koerswinst van 5,2 procent. Analist Edwin de Jong van SNS Securities meende dat Besi, net als ASM International, profiteerde van bovenverwachting goede resultaten van smartphonefabrikant Samsung, een klant van de Nederlandse toeleveranciers van de halfgeleiderindustrie. ASMI koerste 1,9 procent hoger. Aperam won 5,0 procent. Credit Suisse herhaalde dat de fabrikant van roestvast staal de favoriet in de sector blijft.

 

De grootste daler in de Midkap was Air France-KLM met een verlies van 3,7 procent. Galapagos werd 2,7 procent minder waard.

 

In de AScX behoorden AMG, Heijmans en Kas Bank tot de koplopers met winsten van ruim 3 procent. AMG presenteerde een contractverlening, terwijl Heijmans uit een fikse koersdoelverlaging van KBC Securities om de oren kreeg. Ordina deed het nog een stapje beter en werd 4,5 procent meer waard. Lucas Bols leverde met een verlies van 1,8 procent het meeste in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.