Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Heijmans fors

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Heijmans fors
7 okt 2015 om 09:19

KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor Heijmans verlaagd van 10,00 naar 6,50 euro met een ongewijzigd Houden advies.

 

Analist Dirk Verbiesen noemde het herstel van de huizenmarkt "duidelijk positief en bemoedigend". De analist verwacht evenwel dat de onzekerheid bij de Nederlandse infrastructuurtak een ‘outperformance’ van het aandeel Heijmans in de komende periode zal tegenhouden.

 

De bouwer verlaagt volgens de marktvorser de kosten en optimaliseert van het risicoprofiel bij nieuwe projecten, maar het kost tijd alvorens dit terug te zien is in de resultaten.

 

Verbiesen verlaagde de winstramingen voor Heijmans voor de komende jaren stevig en voorziet in het lopende boekjaar een verlies per aandeel van 0,26 euro tegen een eerder geraamde winst van 0,34 euro per aandeel. In 2016 en 2017 boekt de bouwer naar verwachting van de analist een winst per aandeel van respectievelijk 0,65 en 1,21 euro. Eerder mikte KBC Securities nog op een winst per aandeel van respectievelijk 0,90 en 1,17 euro.

 

Op een groen Damrak noteerde Heijmans woensdag 2,1 procent hoger op 6,51 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.