Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten TenCate trekken aan

Resultaten TenCate trekken aan
6 okt 2015 om 07:41

TenCate heeft in de periode van januari tot en met augustus 2015 een flink hogere omzet en winst geboekt. Dit meldde de Almelose onderneming dinsdag voorbeurs.

 

De omzet kwam over de eerste acht maanden van dit jaar uit op 753 miljoen euro tegenover 658 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg daarbij van 30 miljoen naar 43 miljoen euro.

 

Voor het lopende boekjaar mikt TenCate onverminderd op een vergelijkbare autonome omzetgroei als in 2014.

 

TenCate gaf inzicht in de prestaties over de afgelopen acht maanden vanwege de voorbereidingen op de vorming van een voorlopig leningensyndicaat in verband met het voorgenomen aanbevolen openbare bod op Ten Cate door een consortium van investeerders, geleid door Gilde Buy Out Partners.

 

Aandeelhouders kunnen een overnamebod van 24,60 euro in contanten per aandeel tegemoet zien, een premie van krap 27 procent ten opzichte van de slotkoers voor de bekendmaking van het bod. De kopers waarderen TenCate daarmee op zo’n 675 miljoen euro.

 

De overname wordt unaniem aanbevolen door het bestuur en de commissarissen van TenCate. Ook heeft grootaandeelhouder Delta Lloyd, evenals CEO Loek de Vries, zich achter het bod geschaard. De bestuursvoorzitter meent dat de overname "positief nieuws" is voor alle stakeholders van TenCate.

 

Gilde Buy Out gaf aan de lange termijn strategie van TenCate te ondersteunen en geen reorganisatie in de planning te hebben. De Vries ziet door de financiële slagkracht en ervaring van de nieuwe aandeelhouders ruimte om de strategie door te kunnen zetten.

 

Op donderdag 22 oktober 2015 publiceert TenCate de resultaten over het derde kwartaal. Het aandeel sloot maandag 0,3 procent hoger op 24,34 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.