Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Fagron fors

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Fagron fors
5 okt 2015 om 10:17

ING heeft het koersdoel voor Fagron met 40 procent verlaagd naar 20,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank over de magistrale bereider.

 

Analist Matthias Maenhaut verlaagde het koersdoel naar aanleiding van de recent neerwaarts bijgestelde outlook van Fagron. Dit deed de magistrale bereider vanwege negatieve ontwikkelingen met betrekking tot de terugbetaling van niet-steriele bereidingen in de Verenigde Staten en de verzwakking van de Braziliaanse real.

 

Voor dit jaar mikt Fagron op een omzet van 470 miljoen tot 480 miljoen euro met een aangepast bedrijfsresultaat (REBITDA) van 105 miljoen tot 115 miljoen euro. Eerder rekende Fagron nog op een omzet van tenminste 500 miljoen euro met een REBITDA-marge van 26 procent. Maenhaut verlaagde de ramingen voor het aangepaste bedrijfsresultaat voor dit jaar met 15 procent en voor 2016 en 2017 met respectievelijk 21 en 20 procent.

 

Of de interesse in Fagron, die de magistrale bereider tegelijk met de outlookverlaging bekend maakte, zal leiden tot een overnamebod is volgens ING nog onzeker, evenals de hoogte van een eventuele overnameprijs. Een overname betekent volgens Maenhaut dat Fagron vermoedelijk meer schuld kan opnemen en zo de ‘buy & built’ strategie kan doorzetten. Door gebrek aan voldoende informatie is het volgens de analist onduidelijk of Fagron momenteel al de convenanten heeft gebroken.

 

Fagron koerste maandag op een groen Damrak 5,4 procent lager op 17,51 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.