Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overnamebod op TenCate gelanceerd

Overnamebod op TenCate gelanceerd
21 okt 2015 om 08:14

Een consortium van investeerders, geleid door Gilde Buy Out Partners, heeft het overnamebod op TenCate gelanceerd. Dit meldde het Almelose bedrijf woensdag voorbeurs.

 

Aandeelhouders van TenCate kunnen een overnamebod van 24,60 euro in contanten per aandeel tegemoet zien. De kopers waarderen TenCate daarmee op zo’n 675 miljoen euro.

 

De Europese Commissie stemde begin deze maand in met de overname van TenCate door het consortium bestaande uit Gilde Buy Out, Parcom Capital en ABN Amro Participaties. Voor het consortium zijn daarmee alle toestemmingen voor een overname verkregen.

 

De investeerders gingen akkoord met enkele wensen van TenCate, zoals volledige ondersteuning van de groeistrategie. Het bedrijf kwam verder overeen om vanuit Almelo te blijven opereren en dat de rechten van de huidige werknemers gewaarborgd blijven.

 

De overname wordt unaniem aanbevolen door het bestuur en de commissarissen van TenCate. Ook heeft grootaandeelhouder Delta Lloyd, evenals CEO Loek de Vries, zich achter het bod geschaard. De bestuursvoorzitter meent dat de overname "positief nieuws" is voor alle stakeholders van TenCate.

 

Inmiddels meldde 16 procent van de aandeelhouders hun stukken aan onder het overnamebod. Gilde Buy Out Partners doet het overnamebod gestand als tenminste 95 procent van het aandelenkapitaal van TenCate onder het bod is aangemeld.

 

De aanmeldingsperiode gaat donderdag 22 oktober van start en loopt tot en met woensdag 16 december dit jaar. TenCate houdt op 7 december een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waar de overname besproken zal worden. 

 

Het aandeel TenCate sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 24,38 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.