Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Beursblik: Citi zet AkzoNobel op Kopen

Update: Beursblik: Citi zet AkzoNobel op Kopen
13 okt 2015 om 09:58

Citi Research heeft dinsdag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Neutraal naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 75,00 euro.

 

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn alle negatieve vooruitzichten inmiddels in de koers van AkzoNobel ingeprijsd, waaronder de zorgen over de opkomende markten. Daarentegen onderschat de markt volgens de marktvorsers de kunde van het management van het chemiebedrijf om op de middellange termijn groei te realiseren, daarbij met name gesteund door een herstel in de Europese bouwsector. Tijdens de beleggersdag op 27 oktober zal het management volgens de analisten de volgende stappen presenteren om die groei te bewerkstelligen.

 

Wel verlaagden de analisten de winstramingen voor AkzoNobel voor dit jaar met 6 procent en voor volgend jaar met 2 procent. In 2015 zal de nettowinst van het chemiebedrijf naar verwachting uitkomen op 1.018 miljoen euro en in 2016 op 1.056 miljoen euro. Naast de groeivertraging in de opkomende markten is de verlaging van de ramingen ook een gevolg van de recent gestegen olieprijs en het uitbodemen van de euro. Desalniettemin liggen de ramingen van Citi nog wel altijd boven consensus.

 

Op een rood Damrak ging AkzoNobel dinsdag rond de klok van tien uur aan kop met een winst van 0,7 procent op 60,42 euro.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.