Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Johnson & Johnson verhoogt outlook ondanks omzetdruk

Johnson & Johnson verhoogt outlook ondanks omzetdruk
13 okt 2015 om 14:12

Johnson & Johnson heeft de omzet in het derde kwartaal mede door een valutaire tegenwind flink onder druk zien staan, maar verhoogde desondanks de outlook en kondigde een grootschalige inkoop van eigen aandelen aan. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut.

 

CEO Alex Gorsky van Johnson & Johnson wees op nieuwe producten die in het afgelopen kwartaal bijdroegen aan een solide onderliggende groei. De farmaceut rekent inmiddels voor 2015 op een aangepaste winst per aandeel van 6,15 tot 6,20 dollar. Bij de halfjaarcijfers mikte de onderneming nog op een winst van 6,10 tot 6,20 dollar per aandeel.

 

Johnson & Johnson zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 7,4 procent op jaarbasis dalen naar 17,1 miljard dollar. Wisselkoerseffecten drukten evenwel met 8,2 procent op de verkopen. Exclusief de impact van overnames, desinvesteringen en de verkoop van medicijnen voor hepatitis C, steeg de operationele omzet zelfs met 5,6 procent. Vooral de consumententak van Johnson & Johnson deed goede zaken in Amerika met een groei van krap 9 procent op jaarbasis.

 

De nettowinst daalde van 4,8 miljard naar 3,4 miljard dollar. Exclusief bijzondere posten daalde de winst van 4,6 miljard naar 4,2 miljard dollar.           

 

Johnson & Johnson liet verder weten dat start met het inkopen van eigen aandelen tot een bedrag van 10 miljard dollar. De aandeleninkoop wordt gefinancierd met de uitgifte van schuldpapier. Volgens de farmaceut is de inkoop mogelijk vanwege de "sterke balans en kasstroom", zonder dat dit ten koste gaat van de investeringen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.